YAZARLAR

İmambayıldı çok güzel olacak

Bu süreçte, sıklıkla sübliminal destek mesajları ile yemek yazan ben gözden kaçmış olmak istemiyorum. Bugün, Ekrem Başkan'ın soyadından yola çıkıyor ve zeytinyağlı imam bayıldı tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum.

Bu hafta iş nedeniyle yine yurt dışında birkaç gün geçirmem gerekti. Gidişimin ilk gününde YSK o malum kararı verince, son günlerde bunu beklemeye başlamış olsak bile, uğradığımız haksızlık duygusu çok ağır geldi açıkçası. Sonra Ekrem İmamoğlu o güzel konuşmayı yaparak bizleri bir anda olumlu bir havaya döndürmeyi başardı.

Sonraki aşama ise sanatçıların destek vermesi ve buna bozulan iktidarperver sanatçı kitlesi ile, yine atarlanan siyasileri okuyarak geçti hafta. Arşivci arkadaşlar herkesi fişlediklerini açık açık ortaya döktüler, yabancı ülke uyruklu karısı üzerine Lamborghini alarak kendine vergi muafiyeti sağlayan senatör bey, sanatçıları “yediği kaba pislemekle” suçlarken, Fethullah Gülen’den namaz takkesi hediyesi aldığı bilinen bir başkası da adaletimizin terazisini silmekten bahsetti.

Bütün bu süreçte, sıklıkla sübliminal destek mesajları ile yemek yazan ben gözden kaçmış olmak istemiyorum. Bugün, Ekrem Başkan'ın soyadından yola çıkıyor ve zeytinyağlı imam bayıldı tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum.

MALZEMELER

4 adet patlıcan

½ bardak zeytinyağı

½ demet kıyılmış maydanoz

2 adet orta boy soğan

3 adet domates

4 adet sivri veya çarliston biber

8 diş sarımsak

Kızartma için yeterince sıvı yağ

HAZIRLANIŞI 

Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Bol tuzlu su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin.

Patlıcanlar kapta banyo keyfi yaparken, soğanları piyazlık doğrayıp, ikiye böldüğünüz sarımsaklarla birlikte zeytin yağında tuz ve karabiberle hafifçe terletin. Soğanlar şeffaflaştığında kabuklarını soyup çekirdeklerini de çıkardığınız, yetmezmiş gibi bir de küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin, biberleri ve son olarak maydanozları ince kıyarak ekleyin. Bizim zeytinyağlılarda genellikle şeker kullananlar daha çok, şahsen ben kullanmıyorum ama siz kullanmak isterseniz yine bu aşamada bir tatlı kaşığı toz şeker katabilirsiniz.

Beş dakika sonra tencerenin altını kapatıp malzemeleri soğumaya bırakabilirsiniz.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp iyice yıkayın, kağıt havlu ile iyice kurulayın.

Bıçakla patlıcanı boydan, et kalınlığının yarısına gelecek derinlikte güzelce deşin, sıcak yağda rengi dönüp yumuşayana kadar kızartın, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.

Her şey soğuyunca, patlıcanları alın ve kızartma öncesi kestiğimiz yerden elle veya kaşıkla açarak bir sandal haline getirin, sandalın içine domatesli soğanlı malzemelerden güzel bir miktar doldurun. Süslemek isterseniz üzerine yarım ince dilim domates ve ortadan bolünmüş çekirdekleri çıkarılmış yarım biber koyabilirsiniz.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında domatesler hafif yanana kadar pişirin. Fırından çıkmış soğumuş imambayıldıları bozmadan servis tabağına aktarabilir üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirip, biraz da ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyetle yiyiniz efendim.

Ha bir de, HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK EKREM ABİ!!!!


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.