Evren Aybars
Evren Aybars

Krepli Anneler Günü kahvaltısı

Pazar, 13 Mayıs, 2018
Anneler Günü kahvaltısı yapmak artık bir tür adet gibi düşünülebilir. Güzel bir kahvaltı için ise bugün size şöyle leziz bir krep tarifi vereyim.

Bugün Anneler Günü. Esasen bu tür ticari amaçlı günlere genel olarak çok fazla sempatiyle bakamasam da, hayata gelmemize ve sonrasında yaşadığımız birçok mutluluğa sebep olan annelerimizin bu günü kesinlikle çok özel bir şekilde kutlanmalı.

Anneler Günü kahvaltısı yapmak artık bir tür adet gibi düşünülebilir. Güzel bir kahvaltı için ise bugün size şöyle leziz bir krep tarifi vereyim.

Krep, yumurta, süt ve un temelli sıvı bir hamur ile yapılıyor. Krep hamurunu hazırladıktan sonra, pişirmek için hafif tereyağı ile yağlanmış bir tava kullanıyoruz. Burada yapışmaz tabanlı krep tavalarını ben tavsiye ediyorum. İç malzemesi ise gönlünüze göre, krep tuzlu olsun derseniz rendelenmiş peynir, dana jambon, mantar gibi malzemelerle ya da tatlı olsun derseniz meyveler, bal, çikolatalı kremalar gibi lezzetlerle taçlandırabilirsiniz.

Krep tariflerinin çok sayıda farklı versiyonu mevcut. Kendime uygun bulduğum bir tarifi sizlerle paylaşayım, damak tadınıza göre farklı tarifleri de deneyebilirsiniz.

MALZEMELER

-1 büyük fincan un

-1 tatlı kaşığı şeker

-1/4 çay kaşığı tuz

-1,5 büyük fincan süt

-4 yumurta

-3 kaşık eritilmiş tuzsuz tereyağı

Krebi hazırlamak için, bir mikser veya blender ile un, şeker, tuz, süt, yumurta ve tereyağını pürüzsüz bir hale gelip üzeri hafifçe kabarcıklanana kadar karıştırın.

Sıvı hamuru, en az 15 dakika dinlendirin. Eğer daha sonra kullanacaksanız, hava geçirmeyen bir kapta buzdolabımda bir gün bekletebilirsiniz, bu durumda tekrar kullanmadan bir kez daha çırpmak gerekir.

Krep yapacağınız tavayı orta ateşte ısıtın, bir kepçe ile tavanın üzerini kaplayacak kadar hamuru döküp, tavayı çevirerek üzerine iyice yayın. Tavanın üzerinde ince bir katman oluşmalı ama boşluk kalmamalı. Krep kalın olursa da ağır olacaktır.

Krebin ilk yüzünü 2-3 dakika kadar, altın sarısı/kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Silikon veya ısıya dayanıklı bir spatula ile krebin kenarını kaldırın, isterseniz havaya atarak, isterseniz spatula ile hızlı bir şekilde krebi çevirin. 1-2 dakika da bu yüzü pişirdikten sonra krep hazır.

İç konusu dediğim gibi zevkinize göre, tatlı, tuzlu, hepsi olur, önemli olan sizlerin beğenisi.

Hepinize mutlu bir pazar günü diliyor, Anneler Günü’nüzü de en içten dileklerimle kutluyorum.


Evren Aybars kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI