Gözaltındaki Özak işçileri serbest bırakıldı

Hakları için direnen Özak Tekstil işçilerinin eyleminde 20 kişi gözaltına alındı. 20 işçinin yanı sıra 11 Aralık'ta gözaltına alınan 8 kişi de serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'da hakları için günlerdir mücadele eden Özak işçileri, bugün de emniyet güçlerinin saldırısına uğradı. Dün, Özak Tekstil işverenleri ile toplantı yapan işçiler, görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmayınca mücadeleye devam etme kararı aldı.

Sabah saatlerinde Özak Tekstil’in bulunduğu sokağa gitmeye çalışan işçilerin yolu jandarma tarafından kesildi. Ara yollardan fabrikalarına ulaşmaya çalışan işçilere de müdahale edildi. Jandarma TOMA’lardan sıkılan su nedeniyle sırılsıklam olan bazı kadın işçiler gözyaşlarını tutamadı.

BİRTEK-SEN, yaşananları sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Sendikamızın Genel Sekreteri Mikail Kılıçalp ve 19 işçi arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın! Tüm emek ve demokrasi güçlerine sesleniyoruz: İşçilere yönelik baskı ve şiddete karşı ses verin!" 

Gözaltına alınan 20 kişi işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan işçiler, direnişteki arkadaşlarının yanına döndü. İşçiler "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşılandı.

3 GÜN ÖNCE GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ DE SERBEST BIRAKILDI

11 Aralık günü gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, 3 sendika yöneticisi ve 4 Özak Tekstil işçisi de bugün adliyeye götürüldü. Savcılık Mehmet Türkmen'i tutuklama diğer 7 kişiyi ise yurt dışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkeme, 8 kişinin haftada bir kez imza verme şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

 

Etiketler Özak Tekstil Urfa