Özak Tekstil işçilerine biber gazlı, TOMA'lı saldırı

Urfa'da eylem yapan Özak Tekstil işçileri, bu sabah emniyet güçlerinin biber gazlı ve TOMA'lı saldırısına uğradı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'da hakları için iş bırakan Özak Tekstil işçileri, bu sabah yeniden emniyet güçleri ile karşı karşıya kaldı. Biber gazı kullanan jandarma, işçileri ve sendika temsilcilerini gözaltına aldı. 

Konuyla ilgili BİRTEK-SEN'in sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı: "Özak Tekstil işçileri bu sabah yine ağır bir jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldı. İşçilerin tamamına yakın ve iki sendika yöneticimiz gözaltına alındı. İşçilere TOMA'yla tazyikli su sıkılıyor, jopla müdahale ediliyor, yaralı işçiler var. İşçiler dağılmıyor. Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!"

'SIRILSIKLAM OLDUK, EVE GİTMEK YERİNE BURADA BEKLİYORUZ'

Şiddete uğrayan Özak Tekstil işçilerinden A.B., “Bizi tazyikli su sıktılar, jopladılar. Şu anda Ticaret Bakanlığı'ndan geldiler, bizimle konuşuyorlar. Yaralı arkadaşlarımız ve 137 gözaltı var. Durduk yere oldu. Hepimiz oturmuştuk, suyla saldırdılar. Öğrendiğimiz kadarıyla patron valiyi arayarak 'işçileri dağıtın, yoksa bu durum diğer fabrikalara da yansıyacak' şeklinde bir şeyler demil. Onlar da bu şekilde müdahale ederek bizi dağıtmaya çalıştılar" dedi.

Bugün saat 15:00’de Rabia Meydanı'nda bir basın açıklaması da yapacakları bilgisini paylaşan bir diğer fabrika işçisi B.D., “Birden bire bize tazyikli su sıktılar, neye uğradığımızı şaşırdım. Arkadaşlarımızın çoğu yaralandı, çoğu gözaltına alındı. Bildiğimiz kadarıyla sendika başkanı ve birçok arkadaşımız gözaltında hala. Sırılsıklam olduk ama eve gitmektense ateş yaktık, kendimizi kurutmaya çalışıyoruz. Biz emeğimiz için buradayız, başka bir şey için değil. Bu soğuk havada tir tir titriyoruz ama davamızdan vazgeçmeyeceğiz, devam edeceğiz.”