Özak işçileri patronla görüştü: 'En makul taleplerimiz kabul görmedi'

Özak Tekstil işçileri, direnişinin 16'ncı gününde patronla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, işçilerin taleplerine net yanıt verilmediği belirtildi.

Görüşmeye katılanlar, dışarda bekleyen işçi arkadaşlarına bilgi verdi.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tektil’de sendika değiştirdikleri için mobbing, baskı ve son olarak bir kadın işçinin işten atılması ile karşı karşıya kalan işçilerin başlattığı direniş 16. gününe girdi. Sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde toplanan işçilere EMEK Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Antep Milletvekili Sevda Karaca da destek verdi.

Bugün, Özak Tekstil patronu işçilerle masaya oturdu. Fabrikada gerçekleşen görüşmeye 4 işçi temsilcisi ve Sevda Karaca katıldı. Sabah saat 10:00’da başlayan görüşme öğleden sonra saat 15:00’de bitti. 5 saat süren görüşmenin ardından işçi temsilcileri ve Sevda Karaca, anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

'İSTEKLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR DİRENECEĞİZ'

Görüşmeyle ilgili bilgi veren işçi temsilcisi ise şunları söyledi: “Biz iyi niyetimizi gösterdik, komutanımız da bize eşlik etti, görüştük. İstediklerimiz söyledik, bir veya iki konuda anlaşabiliyoruz ama anlaşamadığımız birkaç konu daha var onları kabul etmiyorlar.” Direnişe devam etmeleri gerektiğini kaydeden temsilci, “Birlik olmak zorundayız yani vazgeçmeyeceğiz buradan gitmemizi istiyorlar. Biz bu yola çıkarken hemen olabileceğini zaten düşünüyorduk. Biliyorduk bir hafta iki hafta gerekirse 2 ay, 3 ay direneceğiz; bunu biliyorduk. İstediklerimiz kabul edilene kadar direneceğiz” diye konuştu.

Toplantıya katılan bir başka işçi temsilcisi ise görüşmeye ilişkin şunları ifade etti: “Görüşmelerimiz bugün ve yarın devam edecek. Görüşme olumlu geçmedi, yani hiçbir şekilde hiçbir talebimiz kabul edilmiyor. Müdürümüz ile birebir görüşme yaptık, ilk baştaki talebimiz zaten reddedildi. Talebimiz şuydu, dışarıda geçirdiğimiz günlerin geri ödenmesi, tehditlerin son bulmasını istedik. Sendika ve demokratik hakkımızı kullanmak istedik, çıkarılan arkadaşımızın tazminatlarının ödenmesini istedik, dava açan arkadaşımız zaten mahkeme yoluyla halledilecek. İşe başladığımızda bu arkadaşımızın başına gelenlerin bizim başımıza gelmemesi için belge istedik. Kabul edilmedi."

Görüşmeyle ilgili işçilere aktarımda bulunan Karaca, patrondan görüşme talebinin gelmesinin önemli olduğunu belirterek “Bu sizin dirençle durduğunuzu ve duracağınızı gördükleri için atılan bir adım” dedi. İşçilerin patrona ilettikleri taleplerin makul olduğunu anımsatan Karaca, “Ama hala Özak patronunun şöyle bir niyeti var; açıklıkla gördüğüm bu, ‘Ben bunu biraz daha sürüncemede bırakırsam, biraz daha onları bekletirsem, tek tek arayıp ikna etmeye çalışırsan, işimi çözerim. Hiçbir şey kabul etmeden işçileri içeri alırım, bu işi de bitiririm’ diyor. Yaklaşımı tam olarak böyle arkadaşlar. O yüzden kendisi de açıklıkla ifade ediyor ki, ‘Tek tek işçilerle görüşeceğim şeyi neden işçilerin bütünüyle halledeyim?’ diye düşünüyor" dedi.

Patronun, sendikayı tamamen devre dışı bırakmak istediğini kaydeden Karaca, “Görünüyor ki, artık iyice sıkışmış olan Özak patronu, sizin birliğinizi bozarak hamleler yapıyor” diye konuştu.