YAZARLAR

Diyet salatası

Ben bu salatayı bir dilim kızarmış ekşi mayalı ekmekle çok severek tüketiyorum. Peynirsiz haliyle veganlara da uygun ve çok düşük kalorili bu salata, birkaç dakikada hazırlanması ile de benim favorilerimden. Eğer eksik malzemeniz varsa da dert değil, aslında bu formülü zamanında sadece domates, salatalık, yeşil biber, zeytin ve beyaz peynir ile başlatıp, sonradan diğer malzemeleri eklediğimi söyleyeyim, her şekliyle hem hızlı hem de lezzetli bir salata. 

Diyet salatası mı? Evet öyle. Ne yapayım? Yemek yazarlığının en kötü yan etkisi maalesef alınan kilolar şeklinde tezahür ediyor. Bu aralar o nedenle biraz dikkat etmeye başladım. Bu salata da benim zamanında akşam yemeklerinde yiyerek birkaç ay içinde 10 kilo vermemi sağlamış bir tarif. 

Bu aralar sabah kahvaltılarını bu formülle yapıyorum. Açıkçası daha yeni başladığım için henüz çok fazla bir değişiklikten bahsetmem zor, ama umudum olduğunu da söyleyeyim. Elbette sadece kahvaltıyı bu şekilde yapmak yeterli değil, diğer öğünlerde de biraz daha dikkat ediyorum. Önümüzdeki haftalarda istatistiksel olarak anlamlı değişimler olduğunda da buradan paylaşabilirim. 

Gelin iki kişi için bir tarif vereyim. 

Malzemeler:

 -2 adet domates (veya 16 adet cherry domates)

-1 adet büyük ya da 2 adet küçük boy salatalık

-2 kereviz sapı

-1 adet taze rezene

-1 adet turp (ya da 6 adet fındık turbu)

-10 adet zeytin

-1 adet kırmızı kapya biber 

-100 gram ezine peyniri ya da izmir tulum peyniri

-2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Bugünkü tarifin tek olayı biraz kesip biçme açıkçası.

Domatesleri küp küp (cherry domates kullanıyorsanız 2’ye bölmek yeterli) doğrayın, salatalığı uzunlamasına 4’e bölüp dilimleyin. Kereviz saplarını dilimleyin. Kırmızı biberi yine küçük küçük doğrayın, eğer isterseniz biraz acı chilli biber de ekleyin. Rezenenin kökünü piyazlık soğan gibi dilimleyin, saplarını da isterseniz kullanabilirsiniz. Turpları soyup ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri eşit şekilde iki salata kasesine bölüştürün. Birer kaşık zeytinyağı ve zeytinleri paylaştırın. Son olarak üzerine peyniri elinizle kırarak serpin. 

Ben bu salatayı bir dilim kızarmış ekşi mayalı ekmekle çok severek tüketiyorum. Peynirsiz haliyle veganlara da uygun ve çok düşük kalorili bu salata, birkaç dakikada hazırlanması ile de benim favorilerimden. Eğer eksik malzemeniz varsa da dert değil, aslında bu formülü zamanında sadece domates, salatalık, yeşil biber, zeytin ve beyaz peynir ile başlatıp, sonradan diğer malzemeleri eklediğimi söyleyeyim, her şekliyle hem hızlı hem de lezzetli bir salata. 

 Keyifli bir pazar günü dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.