YAZARLAR

Ankara’ya yeni tatlar geldi: Kaygısız Meyhane

Öncelikle, eğer salaş ve karanlık bir meyhane arıyorsanız, burası doğru adres değil. Hafif bir aydınlatma, çok düzgün bir dekorasyon, büyük emek harcandığı belli olan bir mekan. Ankara’da bugüne kadar gördüğüm en şık meyhanelerden biri. Mezeler ise burayı gerçekten özel kılıyor. Adnan Şahin’in de danışmanlığıyla hazırlanan menüde pek çok yerde karşımıza çıkan standart mezelere göre daha farklı örneklerle karşılaşacaksınız.

Ankara’ya bu aralar çok sayıda yeni meyhane açılmaya başladı. Ortamdan mı, gündemden midir bilmem ama, iyi bir meyhanenin neredeyse her akşam dolu olmaması büyük sürpriz artık.

Bugün içlerinde beni en çok heyecanlandıran mekanlardan birini size önereceğim. Kaygısız Meyhane.

Kaygısız Meyhane, Çayyolu Alacaatlı yolu üzerinde Hilmi Barlas City Park’ta çok yeni açıldı. Henüz on gündür müşterilerini ağırlayan mekanda, açılıştan bir gün önce yapılan tadım gününe katılma imkanı buldum.

Öncelikle, eğer salaş ve karanlık bir meyhane arıyorsanız, burası doğru adres değil. Hafif bir aydınlatma, çok düzgün bir dekorasyon, büyük emek harcandığı belli olan bir mekan. Ankara’da bugüne kadar gördüğüm en şık meyhanelerden biri.

Mezeler ise burayı gerçekten özel kılıyor. Adnan Şahin’in de danışmanlığıyla hazırlanan menüde pek çok yerde karşımıza çıkan standart mezelere göre daha farklı örneklerle karşılaşacaksınız.

Biz bir tadım gecesinde olduğumuz için birçok farklı yiyeceğin tadına bakma şansım oldu. Özellikle aklımda yer edenleri şöyle bir sayayım:

İlk olarak, peynir çeşitleri ve Kastamonu bez sucuğu, pastırması muhteşem. Kekikli haşlanmış dil, kekik ve kırmızı biberle bastırılmamış, sakatat severseniz mutlaka deneyin. Rum ezmesi, acuka, kuru cacık ve körpe gelin buraya giderseniz bence mutlaka almanız gereken dört meze, İzmir’de yediklerime göre biraz daha az acı ve az yağlı olan atomun yine mutlaka denenmesini önereceğim mezeler arasında.

Daha farklı bir şeyler denemek isterseniz, çıtır tavuk derisi ve beyinli gerdan da denenebilir. Meyhane pilavı ve rakılı karides ara sıcaklar içinde favorilerimdi.

Bunların haricinde çikolatalı incir tatlısı ve sıcak helva da gayet leziz tatlı alternatifleri, aklınızda olsun.

Kaygısız Meyhane’yi ben çok beğendim, geniş bahçesi bahar ve yaz aylarında da oldukça keyifli olacak gibi görünüyor, sizlere de denemenizi öneririm. Rezervasyon için telefon numarası 0312 242 00 52.

Mutlu bir hafta sonu dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.