Şamil Tayyar: Bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Yargıtay'ın Can Atalay kararıyla ilgili olarak, "Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay'ın Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Eski AK Parti milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, "Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün" dedi.   

Tayyar tweetinde şu ifadelere yer verdi: 

"Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin tartışmalı kararı, ağırlıklı olarak Can Atalay’ın şahsı ve siyasi pozisyona göre değerlendiriliyor. Mesele gelinen noktada Atalay değil, siyasi tutumlarımız da değil, askeri vesayet dönemini andıran hukuk katliamıdır. Yargıtay kararı dikkatlice okunduğunda bir siyasi muhtıradan söz etmek de mümkün. TBMM’nin Atalay’ın vekilliğini düşürmeyerek görevini ihmal ettiğini söylüyor, ayar veriyor, göreve çağırıyor. Sadece lütfetmiş, AYM üyeleri gibi vekiller hakkında suç duyurusunda bulunmamış. Merak etmeyin, bir sonraki hedef vekillerdir. Yıllardır vesayetle mücadele ederken hangi ara yargının balans ayarını içimize sindirir hale geldik, anlaşılır gibi değil. TBMM ayağa kalkmalıdır. Reddetmelidir. Vesayete direnenleri ‘gayri milli’ olarak tanımlayan Sorosçu bürokrata da haddini bildirmelidir." (HABER MERKEZİ)