Hukuk dersi veren Ayhan Oğan diplomasını paylaştı: Uzaktan eğitim sosyoloji...

Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını destekleyen Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, "Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum" diyerek uzaktan eğitimle aldığı diplomayı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sık sık hukuki konularda görüş bildiren Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan'ın uzaktan eğitimle sosyoloji mezunu olduğu ortaya çıktı.

Ayhan Oğan son olarak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay'la ilgili hak ihlali kararına uymayacağını ilan eden ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ni destekleyen bir açıklama yaptı. Oğan yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkemenin Yargıtay olduğunu belirterek "AYM yargısal aktivitede bulunamaz. Esas itibarıyla AYM kanunların anayasaya uygunluğunu şeklen denetleme yetkisi dışında yargı yetkisi yoktur" ifadesini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Oğan'ın bu açıklamasına "Hukuk fakültesi birinci sınıfi bitirmiş adam yazmaz" diyerek şöyle tepki gösterdi: 

"Diyor ki: 'Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır'... Bu hükmü okuyunca hukuk fakültesi birinci sınıfı bitirmiş adam bunu yazamaz. Döndüm arkadaşın müktesabatına baktım. Kayseri Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra eğitim fakültesine girmiş, ikinci sınıftan orayı da terk etmiş. Ama arkadaş görüyorsunuz hukuk konusunda ahkam kesme konusunda kendisini üst düzey otorite sayıyor. Bir siyasetçinin hukuk konusunda bilmeden konuşmaması gerektiğine bir örnek vermek gerekirse bunu da verelim. Önemsediğim için söylemiyorum kişi olarak. Bunlar AKP yöneticilerinin tavırları."

Oğan bu tepki üzerine yeni bir mesaj atarak İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nden aldığı sosyoloji diplomasını paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

"Son 10 yılda, 150'den fazla ulusal ve uluslararası konferansları bizzat organize ettim, yönettim. 200'den fazla TV canlı yayınına katıldım. Hukuk Fakültesi okuyarak hukukçu olunsaydı AYM üyeleri olurdu, Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum."  

Oğan'ın bu paylaşımı sosyal medyada alaya alınırken bazı kullanıcıların yaptığı yorumlar şöyle: