Yargıtay'ın Can Atalay kararına AK Parti'den ilk yorum: Çok yazık

Yargıtay'ın Can Atalay'ı tahliye etmeyip AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması değerlendiren AK Partili Hayati Yazıcı, "Devleti oluşturan erkler, birbirini çelmeleyemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ı tahliye etmedi. Ayrıca kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulma kararı aldı.

Kararla ilgili AK Parti'den ilk yorum Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Devleti oluşturan güçlerin sorun üretmemesi gerektiğini belirten Yazıcı, sosyal medya paylaşımında "Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez" ifadelerine yer verdi.

ABDULHAMİT GÜL: ADALET DUYGUSU İÇİN ENDİŞE VERİCİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de yaşananların "adalet duygusu için endişe verici olduğunu söyledi.

"Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir. Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir." 

FARUK ÇELİK: MAALESEF YARGIDAN ÇEKİŞME VAR

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, yargı kurumları arasında çekişme olduğunu belirtti.

Çelik, sosyal medya paylaşımında "Maalesef Yargıda, Çatı ile Çatı katı arasında bir çekişme var. Çatının kararlarını beğenmeyebiliriz, karşı çıkar hatta kendi içimizde isyan da edebiliriz. Tıpkı geçmişteki 367 kararında olduğu gibi. Ancak, sorunları hukuk içinde çözme makamlarını çözümün değil de anlamsız kavgaların adresi yaparsanız, şu soruya muhatap olursunuz: Meşru çözümlerin adresi neresi olacak? Devlet düzen ister, düzen de hukuk" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)