Prof. Özgenç'ten Yargıtay Başkanlığı'na: Sadece tuzluk görevi ifa eden kişi...

Prof. İzzet Özgenç, Yargıtay'ın Can Atalay'ı tahliye etmeyip AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını bir 'skandal' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen şimdi ise AK Parti'ye muhalif isim olarak nitelenen ceza hukukçusu Prof. İzzet Özgenç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından kararı değerlendiren Özgenç, "Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 'ayar' vermeye çalışması ve söz konusu mahkumiyet hükmünün 'derhal' TBMM Genel Kurulu'na sunularak başvurucunun milletvekilliğinin düşürülmesi 'talimatı' vermesi bir haddi aşma örneğidir" ifadelerini kullandı.

'SKANDAL'

AYM kararının her yönüyle bilimsel eleştiriye açık olduğunu söyleyen Özgenç, "Bu kararın 'yok' sayılması hukuken mümkün değildir ve Daire tarafından bu karara 'uyulmamasına' karar verilmesinin hukuken izahı yoktur. Kararda Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından 'tehdit' edildiğinden bahsedilmesi ve Daire tarafından Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması, bir skandaldır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin söz konusu kararı bir yargısal karar mahiyeti taşımamaktadır ve bu nedenle geri alınmandır. Yüksek Mahkemeler arasında yaşanan ve kötü bir yargı yönetiminin tezahürü olan bu kriz, başta Yargıtay Başkanlığı postunda oturan ve sadece tuzluk görevi ifa eden kişi olmak üzere, ilgililerin istifasını gerekli kılmaktadır" dedi. (HABER MERKEZİ)