Erkan Baş: Tüm yurttaşlarımızı yargı darbesi girişimi karşısında ortak tavır almaya çağırıyorum

Yargıtay'ın Can Atalay'la ilgili AYM kararına uymamasına tepki gösteren Erkan Baş, "AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yetmezmiş gibi TBMM’yi tehdit etmesi darbe girişimidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cezaevindeki Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Yargıtay tarafından tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erkan Baş, "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa’nın açık ve net hükmüne rağmen 'AYM kararına uyulmaması' kararı alması açıkça anayasayı çiğneme girişimidir. Herhangi bir makamın, 'Anayasa ve Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyoruz' açıklaması yapması, üstelik Anayasaya ve yasalara uygun olarak aldıkları bir karar nedeniyle AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yetmezmiş gibi bir de TBMM’ni tehdit etmesi açık bir darbe girişimidir!" dedi.

TİP Merkez Yürütme Kurulu'nun olağanüstü toplantı yapacağını duyuran Baş, "Tüm yurttaşlarımızı, tüm siyasi partileri bu paralel yargı darbesi girişimi karşısında ortak tavır almaya çağırıyorum. Merkez Yürütme Kurulumuz birazdan bu konu hakkında görüşmek üzere olağanüstü toplanacaktır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay kararının anayasaya aykırı olduğunu belirtildi: "Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Milletvekilimiz Can Atalay hakkında verdiği kararla Anayasayı ihlal etmiş, anayasal düzeni ortadan kaldırmak anlamına gelen bir darbe girişiminde bulunmuştur!"

Anayasa Mahkemesi'nin fiili olarak feshedildiği ifade edilen açıklamada, "Bu kararı hukuki açıdan değerlendirmek mümkün değildir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi’ni feshetmek, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Yargıtay eliyle açık bir darbeye yeltenmek demektir! Yargıtay'ın darbe girişimi karşısında tek bir geri adım atmayacağız. Hiçbir karar halkın iradesinin, hukukun ve Anayasanın üzerinde olamaz!" denildi. (HABER MERKEZİ)