İmamoğlu'na memleketinde destek: Çubuklu ve kasketin huyudur, kaybetmez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezası memleketi Trabzon'da protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatih Saygın

TRABZON- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak almasına memleketi Trabzon’da tepki gösterildi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından bugün Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Deva Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, Saadet Partisi Ortahisar ilçe başkanı Burak Turhan, SOL Parti Trabzon İl Başkanı Bilal Akcelep, CHP’li belediye meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları ve partililer katıldı. Destek açıklamasına yüzlerce Trabzonlu katılırken alanda, “Her şey çok güzel olacak” ve “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

İmamoğlu’nun Trabzonspor forması giydiği ‘Çubuklu ve kasketin huyudur, kaybetmez’ yazılı pankart açıldı.

 

'İMAMOĞLU BU MEGA KENTİN BAŞKANLIĞINI AYNI SEÇİMDE İKİ DEFA KAZANMIŞTIR'

Basın açıklamasını yapan CHP İl Sekreteri Nurcan Aşcı Demiröz, “Bugün Trabzon Meydan’ında Türk demokrasi tarihine İmamoğlu davası olarak geçecek siyasi bir davanın sonuçlarına tepki göstermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu siyasi davanın bilirkişi raporu, konuyu 'iki siyasetçi arasında geçen polemik' olarak değerlendirmiştir. Dava, iktidar tarafından saptırılarak devlet görevlilerine hakaret suçuna sokulmuştur. Ekrem İmamoğlu’na Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesi gereğince istinaf yolu açık olmak üzere siyasi yasak getirecek oranda ceza verilmiştir. İstanbul ülkemizin mega kentidir. Aktif nüfusu 18 milyona yaklaşmıştır. Sanayi üretiminin yüzde 20’sini gerçekleştirmektedir. Nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ü Trabzonlulardan oluşmaktadır. Hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu bu mega kentin başkanlığını aynı seçimde iki defa kazanmıştır. Yüzde 48.77 ile seçildiği seçimi milli irade olarak kabullenmeyen iktidar, yüzde 54.21 seçim sonucunu görünce aklını kaybetmiştir. Aynı zarfın içindeki oyların bir kısmı geçerli sayılmıştır. İktidar partisi yetkilisi 'Hiçbir şey olmasa bile, kesin bir şey oldu' diyerek akla ziyan bir ifadede bulunmuştur. İnsanlık tarihinin akıl gelişimini geri çevirmiştir" diye konuştu.

İmamoğlu seçilince kentte yapılan projeleri hatırlatan Demiröz, "Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkanı’dır. Trabzon’un yetiştirdiği önemli siyasetçilerdendir. Gelecekte Türk politik alanının sayılı aktörlerinden olacaktır. Siyasi başarısı kumpas davalar ile engellenemez. Trabzon halkı; adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşıdır. Tepkisi Karadeniz dalgaları kadar coşkuludur. Yargı Türk Milleti adına karar vermelidir. Trabzon meydanından verdiğimiz bu ses bütün dünyada yankı bulacaktır. İktidarımızda adaletsizlik ve hukuksuzluk son bulacaktır. Yaşasın demokrasi, yaşasın mücadelemiz. 2023’te Her şey çok güzel olacak!” ifadelerine yer verdi.

 

' İYİ PARTİ OLARAK ARKASINDAYIZ'

Daha sonra mikrofonu alan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli de, “Ekrem İmamoğlu hak egemenliğinin gasp edildiği bir hukuk garabetiyle cezalandırılmıştır. Bu ne insani ne ahlaki ne de hukukidir, tamamen siyasidir. Bu kararı tanımıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız görevi başındadır. Trabzon olarak, İYİ Parti olarak arkasındayız” sözlerine yer verdi.

DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek ise kararı endişeyle karşıladıklarını belirterek, “Genel Merkezimiz bu konuda Altılı Masa'nın diğer paydaşlarıyla birlikte hareket etmektedir. DEVA Partisi Trabzon İl Teşkilatı olarak hemşerimiz İmamoğlu’na yapılan bu haksızlığa karşı ne yapmak gerekiyorsa tüm teşkilat ve kadrolarımızla sürecin takipçisi olacağız. Güzel günler çok yakın. İlk seçimde bu iktidarın yolcu olacağını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Son olarak konuşan SOL Parti İl Başkanı Bilal Akcelep ise, “Dün bir hukuk garabeti yaşandı. İstanbul ve Türkiye halkının iradesine darbe yapıldı. Biz SOL Parti olarak Ekrem İmamoğlu ve tüm muhalif kesimle dayanışma içerisindeyiz. Bu kararı tanımıyoruz. Halkın iradesini tanımayan bu karara karşı mücadeleyi yükselterek devam edeceğiz. Bu siyasal İslamcı tek adam rejimini tarihin çöplüğüne gönderene kadar mücadele edeceğiz. Ve biz kazanacağız. Bunları yenip tarihin çöplüğüne gönderecek devrimci, demokratik, ilerici birikim bizde var. Bunu kullanacağız ve başaracağız” sözlerini kullandı.