TBB Başkanı Erinç Sağkan: Ülkem adına üzgünüm ama umutsuz değilim

TBB Başkanı Erinç Sağlam, Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin sosyal medya paylaşımında "Ülkem adına üzgünüm ama umutsuz değilim" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Ülkem adına üzgünüm, ama hiç umutsuz değilim" ifadesini kullanan Sağkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Tarih, seçmenin iradesine darbe vurmaya çalışanların kendilerini tarihin kara sayfalarında buldukları örneklerle doludur. Ülkem adına üzgünüm, ama hiç umutsuz değilim.” 

HALKEVLERİ: İMAMOĞLU'NUN YANINDAYIZ

Halkevleri de "halkın iradesinin gasp edilmesine karşı" Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduklarını açıkladı: "Erdoğan iktidarda kalmak için yargıya, polise, çetelere talimatını vermiş. Halka, muhalefete, kendine biat etmeyen herkese saldırıyor. Faşizme karşı yarın değil hemen şimdi omuz omuza mücadele." (HABER MERKEZİ)