Saraçhane'de İmamoğlu'na cezaya tepki: 'Gün gelecek devran dönecek'

Ekrem İmamoğlu'nun saat 16.00'da Saraçhane'ye yaptığı buluşma çağrısına binlerce İstanbullu katıldı. İBB önünde toplananlar, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun saat 16.00'da Saraçhane'ye yaptığı buluşma çağrısına binlerce İstanbullu katıldı. Meral Akşener ve Hüseyin Baş da İmamoğlu'na destek için Saraçhane'ye geldi. İBB önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi alırken İmamoğlu'nun konuşma yapacağı otobüs İBB önüne getirildi. 

İmamoğlu'nun çağrısı sonrası İBB önüne gelenlerin çoğu bugün görülen davaya tepki gösteriyor. Konuştuğumuz çoğu insan,  bu davanın 'siyasi bir dava' olduğunu söylüyor. Alanda konuştuğumuz bir kişi, "Ne yaparlarsa yapsınlar oyum değişmeyecek. O mühre daha da sağlam basacağım" diyor.

Alanda kendi aralarında sohbet eden bir grubu dinliyoruz... Aralarında hararetli bir tartışma yaşanıyor: "Bence İmamoğlu'na ceza verecekler..."

Bu cümleye grubun içerisindeki biri karşı çıkıyor: "Buna cesaret edemezler. Gözdağı veriyorlar. Ellerinde patlayacak bu tezgah."

 Bu sohbetin ardından telefonla kendisini arayan bir kişinin karşıdakine hararetli bir şekilde anlattıklarına kulak veriyoruz: "Ceza verseler bile başkan cezaevine girmeyecek. Daha bunun İstinaf aşaması var. Ceza verseler de bu iş çok uzayacak."

SARAÇHANE'DE 'HÜKÜMET İSTİFA' SLOGANLARI

İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararı sonrası Saraçhane'de İmamoğlu'nu bekleyen kitle kararı protesto etti. Binlerce insan, "Hükümet istifa", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Tayyip istifa", "Direne direne kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet", "Ekrem başkan yalnız değildir" sloganları attı.  

Etiketler imamoğlu saraçhane