CHP'li belediye başkanlarından İmamoğlu desteği: Saraçhane yolundayız

CHP'li belediye başkanları, İmamoğlu hakkında verilen karar sonrası destek mesajları paylaştı. Bazıları, Saraçhane'ye doğru yola çıktığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı İmamoğlu hakkında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla siyasi yasak ve hapis cezası istenen davanın 4. duruşması bugün görüldü. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Karar sonrası CHP'li belediye başkanları İmamoğlu'na destek açıklamaları yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım @ekrem_imamoglu" dedi.

'BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ'

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İmamoğlu'na destek mesajı verdi. Böcek paylaşımında, "Omuz omuza siyaset yaptığımız, yol arkadaşımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) hakkında verilen karar hukuken ve siyaseten yaralayıcıdır. İstanbulluların ve Başkanımızın yanındayız. #İstanbulYargılanıyor" ifadelerini kullandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Saraçhane'ye doğru yolu çıktığını belirtti: "Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza sevgili Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Sevgili Ekrem kardeşime destek için Saraçhane yolundayım. @ekrem_imamoglu."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Büyükerşen gibi destek için Saraçhane yolunda olduğunu duyurdu: "Hak, kuvvetin üstündedir. Atatürk @ekrem_imamoglu’na yapılan haksızlık, elbette halkın iradesinde karşılığını bulacak. Milletimiz, egemenliğine kayıtsız, şartsız sahip çıkacak. Her şey çok daha güzel olacak. Ekrem kardeşime desteğe gidiyorum. Her zaman yanındayım."

'MİLYONLARIN İRADESİ YOK SAYILAMAZ'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "16 milyon İstanbullunun iradesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayım" dedi. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "YSK üyelerine hakaret" gerekçesiyle İBB Başkanımız @ekrem_imamoglu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası adalet duygusunu derinden yaralamıştır. Başkanımızın yanında olmak üzere İstanbul'a yola çıkıyorum. Hak, hukuk, adalet demekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları söyledi: "16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayanlara inat, hak, hukuk ve adalet için mücadelemize devam edeceğiz. Beraber yürüdüğümüz bu yolda başkanımızın her zaman yanındayız."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak destek mesajında "Yol arkadaşımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında alınan karar adaleti bir kez daha derinden sarsmıştır. Siyasi kararlar milyonların iradesini yok sayamaz. Değerli kardeşim @ekrem_imamoglu’nun yanındayız, İstanbul yolundayız" dedi. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da "Senin yöneteceğin Türkiye’de senin yaşadığın mağduriyet ve haksızlığı hiç bir vatandaş yaşamayacak" diyerek desteğini sundu. (HABER MERKEZİ)