İmamoğlu kararının belgesi: Mahkeme verdiği 1 yıl 6 ay hapis cezasını iki defa artırmış

İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün ceza veren mahkemenin karar metni ortaya çıktı. İmamoğlu'nu 1 yıl 6 ay hapse çarptıran mahkeme, cezayı 1/6 ve 1/2 oranında iki kez artırmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 'YSK üyelerine hakaret' gerekçesiyle siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının metni ortaya çıktı.

Metne göre mahkeme heyeti İmamoğlu'nu "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" iddiasıyla TCK'nin 125/3-a maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapse çarptırdı.

Daha sonra "sanığın bu eylemi basın önünde alenen işlediği" gerekçesiyle ceza 1/6 oranında artırılarak 1 yıl 9 ay hapse çevrildi.

Ardından "sanığın eylemi kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı işlediği" gerekçesiyle ceza 1/2 oranında artırıldı ve 2 yıl 7 ay 15 güne çıkarıldı. 

Kararda sanık ve avukatlarının 7 gün içinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvurma hakkı bulunduğu belirtildi.

(HABER MERKEZİ)