İmamoğlu kararı dünya basınında: Erdoğan'ın rakibine hapis cezası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası dünya basınında da geniş yankı buldu. Haberlerde "Mahkeme, Erdoğan'ın rakibine yetkililere hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verdi" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesini öngören 53’üncü maddenin uygulanması dünya basınında da gündem oldu.

Reuters, haberinde "Türkiye'de mahkeme, Erdoğan'ın rakibine yetkililere hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verdi" ifadelerini kullandı.

'ANKETLER ERDOĞAN'I YENEBİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR'

Associated Press haber ajansı da hapis cezasıyla ilgili haberinde “Türkiye’nin en yüksek nüfuslu şehri İstanbul’un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret nedeniyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı” dedi. 

The Wall Street Journal gazetesi, İmamoğlu kararını “Erdoğan’ın rakiplerinden İstanbul Belediye Başkanı’na iki yıldan uzun süre hapis cezası” başlığıyla paylaştı. Haberde, “Anketler, Ekrem İmamoğlu’nun aday olması durumunda Erdoğan’ı seçimde yenebileceğini gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

Bloomberg de kararı, "Erdoğan'a rakibinin siyasi kariyeri mahkeme kararının ardından tehlikede" başlığıyla duyurdu. 

Reuters’ın ABD Dışişleri Bakanlığı muhabiri Hümeyra Pamuk ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Pek çok kişinin korktuğu gibi: Bir İstanbul mahkemesi, İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu'nu iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın üst mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor ve İmamoğlu temyize gidebilir. Türkiye'de seçimler 2023 baharında yapılacak” dedi.

The Economist dergisinin Türkiye temsilcisi Piotr Zalewski de Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Türkiye'nin gelişmiş demokrasisi için bir başka kilometre taşında, İstanbul'un muhalefetteki belediye başkanı ve olası bir cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ve siyasetten men edildi" yazdı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler ekrem imamoğlu ibb