Zelenskiy kendisini eleştiren büyükelçiyi görevden aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İngiltere Savunma Bakanı Wallace'a verdiği bir yanıtı eleştiren Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystaiko'yu görevden aldı. Kararın sebebi açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystaiko'yu görevden aldı. Yayınlanan devlet başkanlığı kararında, Prystaiko'nun Ukrayna Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) temsilciliği görevinden de alındığı ifade edilirken, görevden alma kararının gerekçesi açıklanmadı.

Üç yıldır Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi olarak görev yapan 53 yaşındaki eski başbakan Prystaiko'nun yerine kimin getirileceğiyle ilgili ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

'ZELENSKİY'NİN KİNAYESİ SAĞLIKLI DEĞİL'

Reuters'ın haberine göre, Zelenskiy'nin İngiltere Büyükelçisi Vadym Prystaiko'yu görevden alma kararı büyükelçinin Zelenskiy'yi eleştirmesinden günler sonra geldi. Prystaiko, geçen hafta Sky News'e verdiği röportajda, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın 'Kiev'in yapılan silah yardımları dolayısıyla daha çok minnet göstermesi gerektiğine' ilişkin açıklaması ve Zelenskiy'nin buna yanıtıyla ilgili soruyu da yanıtlamıştı.

Zelenskiy, Wallace'a verdiği yanıtta, Ukrayna'nın İngiltere'ye her zaman minnettar olduğunu, Wallace'ın kendisine minnet duygusunu nasıl dile getirebileceğini söyleyebileceğini ya da kendisinin sabah uyanıp bakana minnet duygusunu iletebileceğini söylemişti.

Bu yanıtın kinayeli olup olmadığı sorusuna yanıt veren Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Prystaiko, bu yanıtta 'biraz kinaye' olduğunu söylemiş, "Bu kinayenin sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Rusların birlikte çalıştığımızı bilmesi gerekiyor" demişti. (DIŞ HABERLER)