İngiltere Başbakanı Sunak, Kiev'de Zelenskiy ile görüştü

Kiev'i ziyaret eden İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'ya 50 milyon sterlinlik hava savunma yardımı sözü verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Rusya'nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Telegram hesabından açıklama yapan Vladimir Zelenskiy, Kiev'de devlet başkanlığı ofisinde Rishi Sunak ile görüştüğü duyurdu.

Görüşmede, İngiltere ile Ukrayna arasındaki işbirliği ve küresel güvenlik konularını ele aldıklarını belirten Zelenskiy, "Savaşın ilk günlerinden beri Ukrayna ve İngiltere en güçlü müttefikler oldu" dedi.

Sunak da, Twitter'dan Kiev ziyaretine ilişkin İngilizce ve Ukraynaca yaptığı paylaşımda, "İngiltere özgürlük için savaşmanın ne demek olduğunu biliyor. Sonuna kadar yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

SUNAK'TAN UKRAYNA'YA HAVA SAVUNMA DESTEĞİ SÖZÜ 

İngiltere, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Kiev’e ilk ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Rishi Sunak’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüştüğü ve ülkesinin Ukraynalıların yanında olmaya devam edeceği sözünü verdiği aktarıldı.

Sunak'ın, İngiltere'nin, Ukraynalı sivilleri ve kritik ulusal altyapıyı yoğun Rus saldırından korumaya yardımcı olmak için yeni hava savunma paketi sağlayacağını doğruladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"50 milyon sterlinlik savunma yardımı paketi, 125 uçaksavar silahını ve İran'ın (Rusya’ya) tedarik ettiği ölümcül insansız hava araçlarına karşı koymak için düzinelerce radar ve insansız hava aracına karşı elektronik harp yeteneği dahil teknoloji desteğini içeriyor." (HABER MERKEZİ)