Urfa’da okul müdürüne saldırı: ‘Şiddet eylemleri cezasız kalıyor’

Urfa’da bir okul müdürü saldırıya uğradı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle yaralanan müdür, tedavi altına alındı. Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı, “Şiddet uygulayanlar gerekli cezayı almıyor" dedi

Okul müdürü Aziz Tur, tedavi altına alındı.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Şehit Halil Kanat Anadolu Lisesi'nde okul müdürü olarak görev yapan Aziz Tur, dün akşam saldırıya uğradı.

Saldırı sonrası yaralanan Tur, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

İddiaya göre, Aziz Tur, üç gün önce okula gelen ve öğrencileri rahatsız ettiği belirtilen bir kişiyi davranışları nedeniyle uyardı. Aynı kişi dün akşam saatlerine okula gelerek Tur’a saldırdı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Darbeler sonucunda yaralanan Tur, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tur’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay ile emniyet tarafından inceleme başlatıldı.

‘ŞİDDET DALGASI TOPLUMA YAYILMIŞ DURUMDA’

Olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici “Okul müdürüne ulaştık, kendisi şu anda halen hastanede, beyin tomografisi çekiliyor. Çünkü kafasına darbe almış. Doktorlar kendisiyle ilgileniyor” dedi.

Eğitimden sağlığa her alanda şiddeti kınadıklarını ifade eden Binici, “Önceki gün yine bir okulumuzda kadın öğretmene saldırıda bulunulmuş, geçen günlerde erkek hemşireye saldırı oldu. Şiddet dalgası toplumun tüm kesimlerinde yayılmış durumda. Üst kademedekilerin biraz daha duyarlı olması lazım, eğer böyle olursa halk da daha sakin olabilir” diye konuştu.

Şiddet faillerinin gerekli cezaları alması gerektiğinin altını çizen Binici, şöyle devam etti: “Şiddet uygulayanlar gerekli cezaya çarptırılmayınca böyle oluyor. Hele de iktidarla bir bağı varsa zaten bu davalara bir şekilde hoşgörü ile yaklaşılıyor.”