Urfa’da davadan çekilmesini istedikleri avukatı darp ettiler

Urfa’da, bir grup davadan çekilmesini istedikleri avukatı darp etti. Saldırganlardan ikisi tutuklandı, üçü de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Halfeti ilçesinde görülen haksız işgal davasının öncesinde, dava avukatlarından Mustafa Hartavi darp edildi. Yaralanan avukat hastaneye kaldırılırken saldırganların ikisi tutuklandı, üçü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

URFA BAROSU’NDAN DESTEK

Olay, 20 Ocak günü saat 10.00 sıralarında Halfeti Adliyesi bahçesinde gerçekleşti. Gaziantep Barosu’na kayıtlı avukat Mustafa Hartavi, arazi anlaşmazlığı nedeniyle açılan davanın duruşmasına geldi. Hartavi, karşı taraftan olduğu bilinen kişilerce adliye bahçesine çağırıldı.

Burada davadan çekilmesi istenen ve tehdit edilen Hartavi, ‘kamu görevi yaptığını ve davadan çekilmeyeceğini’ bildirmesinin ardından saldırıya uğradı. Olay sonrası Urfa Barosu, Halfeti’ye giderek avukat Hartavi’ye destek oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, avukatı duruşması öncesi “Eğer bu dosyayı takip ederseniz kan akar” şeklinde tehdit edildiğini söyledi. Öcel “Bu sözlerin ardından diğer arkadaşlarına işaret ediyor. Avukat arkadaşı adliye bahçesinde darp etmeye başlıyorlar” dedi.

Olayı haber aldıklarında Urfa Barosu Avukat Hakları Merkezi üyeleriyle Halfeti'ye gidip başsavcı ve savcı ile görüştüklerini aktaran Öcel, avukat Hartavi’nin ifadesine katıldıklarını aktardı.

Hartavi’nin sağlık durumuna ilişkin ise “Ciddi anlamda darp edildi ama hayati tehlikesinin olmadığı bilgisine de ulaştık" dedi.