Urfa'da sağlık çalışanına cinsiyetçi saldırı

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını, eşine erkek hemşire tarafından iğne yapıldığı gerekçesiyle sağlık çalışanına saldırdı.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde dün gece hasta yakını tarafından sağlık çalışanı darp edildi. iddiaya göre, hasta yakını, eşine erkek hemşire tarafından iğne yapıldığı gerekçesiyle saldırdı. 

Saldırı sonrası darp raporu alan ve burnu 3 yerden kırılan sağlık çalışanı tedavi altına alınırken, saldıran hasta yakını gözaltına alındı. 

‘HEMŞİRENİN BURNU KIRILDI’

Urfa Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Fırat Erkmen yaşanan olaya ilişkin şunları anlattı: "Bir kadın hasta acil servise geliyor. Sağlık görevlisi hemşire de gelen hastaya enjeksiyon tedavisi uyguluyor. Yapılan enjeksiyondan sonra hasta yakını 'erkek hemşire benim eşime nasıl iğne yapar' diyerek saldırıyor. Hemşire arkadaş şu anda tedavi görüyor. Burnu kırılmış.”

Şiddetin sürekli yaşandığını anımsatan Erkmen, “Bir türlü şiddet olayı da sağlıkta bitmiyor. Artık şiddete bir son verilmesi lazım" dedi.

‘SAĞLIK POLİTİKALARI SAĞLIKTA ŞİDDETİ YARATIYOR’

Urfa Tabipler Odası Başkanı Bulut Ezer ise yakın zamanda ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan sağlıkta şiddet olaylarını anımsatarak şunları söyledi: “Her gün sağlıkta şiddete bir yenisi eklenerek ve dozu atarak devam ediyor. Sağlıkta şiddeti artık toplumsal bir şiddet olarak da konuşmak lazım. Uygulamadaki sağlık politikaları zaten sağlıkta şiddeti yaratıyor. Her seferinde aynı şeyleri konuşuyoruz. Şiddet, yasalar ile çözülecek bir konu değil, var olan sağlık politikalarını düzeltmeden, hasta-hekim ilişkisi, sağlık çalışanı hasta ilişkisi tekrar yerine konması gerekiyor.”

Sağlık çalışanlarının üzerinde ağır bir iş yükü olduğunu anlatan Ezer, “Hastalar bu işin sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını, hekimleri görüyorlar. Randevu bulamama, sıra bekleme gibi pek çok sorunun muhatabı olarak sağlık çalışanlarını gördükleri için şiddetin ana odağı da sağlık çalışanları oluyor maalesef. Bunu topluma doğru anlatmamız lazım; randevu bulamamanızın sebebi sağlık çalışanları değildir, hekimlerin size yeteri kadar zaman ayırmamasının nedeni hekimler değildir, dememiz gerekiyor" diye konuştu.