Twitter, Trump'ın açıklamalarını yayımlayan hesabı askıya aldı

ABD'de Kongre Binası baskını sonrası sosyal medya hesapları kapatılan ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını yayınlayan bir Twitter hesabı askıya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Sosyal medya platformu Twitter, daha önce kişisel hesabını kapattığı ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaları yayımlayan bir hesabı askıya aldı. Trump neredeyse tüm sosyal medya platformlarındaki hesaplarının kapatılması sonrası "DonaldJTrump/Desk (Trump'ın masası)" adlı sosyal medya platformundan paylaşım yapıyordu.

Twitter'dan bir yetkili söz konusu adım ile ilgili Amerikan basınına yaptığı açıklamada, "Bizim yasak politikamız gereği, daha önce kapatılan bir hesap ile ilgili içerik paylaşımı yapan ya da bu hesabın yerine açılan hesaplar konusunda da gereken adımları atıyoruz" ifadesini kullandı.

Trump'ın danışmanlarından Jason Miller ise kapatılan hesabın Trump ile bir ilişkisi olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

ABD’de seçimi kaybetmesine rağmen ırkçı taraftarlarını tahrik edip 6 Ocak'ta Kongre Binasını basmalarına yol açan Trump’ın Twitter hesabı kalıcı olarak engellenmişti. Sonrasında Facebook ve Instagram, Trump'ın hesaplarını "süresiz olarak" engellemiş, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, "Başkan'ın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullanmıştı. Daha sonra Snapchat ve YouTube da kalıcı olarak Trump'ın hesaplarını kapatmıştı. Trump, yaklaşık 4 ay sonra, 4 Mayıs'ta "Trump Desk" adı altında yeni bir platform kurduğunu duyurmuştu. (HABER MERKEZİ/AA)

Etiketler TWITTER DONALD TRUMP