Twitter: Tekrar başkan seçilse bile Trump'ın hesabı açılmayacak

Twitter yöneticisi Ned Segal, Trump'ın Kongre baskını sonrası kapatılan hesabının yeniden başkan seçilse bile açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Siyasetçilerin nefret içerikli, saldırgan ya da 'doğru bilgi içermeyen' mesajlarını engelleyen Sosyal paylaşım platformu Twitter'dan, Eski ABD Başkanı Trump'ın kapatılan hesabına ilişkin net bir açıklama geldi. Amerikan CNBC televizyonuna röportaj veren Twitter'ın Finans Müdürü Ned Segal, kapatılan bir hesabın tekrar açılmasının mümkün olmadığını, bu yasağın kalıcı olduğunu belirtti. Segal, "Aykırı bir davranıştan dolayı platformdan çıkarıldığınızda, eski veya mevcut bir kamu görevlisi de olsanız, kurallarımız gereği tekrar gelmenize izin verilmez" dedi.

Şirket politikalarının "insanların şiddete teşvik edilmediğinden emin olmak için" tasarlandığına ve "ihlalcilerin" geri gelmesine izin vermediğine değinen Segal, Trump'ın tekrar ABD Başkanı seçilmesi durumunda bile kişisel Twitter hesabını kullanamayacağını söyledi.

6 Ocak'ta Trump yanlılarının Amerikan Kongresini basması sonrası, sosyal medya şirketleri Trump'ın hesaplarına ciddi sansür uygulamaya başlamıştı. Instagram ve Facebook, Trump'ın hesaba erişimini bir süreliğine engellerken, Twitter 8 Ocak itibarıyla Başkan'ın hesabını süresiz askıya aldığını duyurmuştu. (AA)

 

 
 
Etiketler trump twitter joe biden