Youtube'dan Trump'a engel: Hesabı askıya alındı

Twitter, Facebook ve Instagram'ın ardından ABD Başkanı Donald Trump'a bir engel de Youtube'dan geldi. Şirketten yapılan açıklamada, 'şiddeti teşvik etme politikalarının ihlal edildiği' gerekçesiyle Trump'ın kanalına yeni içerik yüklenmesi ve kanaldan canlı yayın yapılmasının yedi gün süreyle yasaklandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de taraftarlarının düzenlediği Kongre baskınının ardından Başkan Donald Trump'a bir engel de Youtube'dan geldi. Alphabet'in sahibi olduğu Youtube, Trump'ın kanalına yeni içerik eklenmesini ve kanaldan canlı yayın yapılmasını yedi gün süreyle yasakladığını duyurdu.

'DEVAM EDEN ŞİDDET POLİTİKALARINDAN ENDİŞELİYİZ'

Youtube'dan yapılan açıklamada, 'şiddeti teşvik etme politikalarının ihlal edildiği' belirtilirken, "Devam eden şiddet potansiyeline ilişkin endişeler ışığında Donald Trump'ın kanalına yüklenen yeni içeriği kaldırdık" ifadeleri kullanıldı. Bu engelin geçici olduğu ancak sürenin uzatılabileceği ve kanalda yer alan videolarda yorumların da devre dışı bırakıldığı aktarıldı.

Geçtiğimiz hafta Twitter, Trump'ın 88 milyon takipçili hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurmuştu. Şirket Trump’ın hesabını askıya alma gerekçesi olarak 'şiddeti daha fazla tahrik etme riskini' gösterdi.

Twitter'ın yanı sıra Facebook ve Instagram da Trump'ın sosyal medya hesaplarını askıya almıştı. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, "Son 24 saatte yaşanan şoke edici olaylar, Başkan Donald Trump'ın kalan görev süresini, Joe Biden'ın barışçıl ve meşru geçişini baltalamak için kullanma niyetinde olduğunu gösteriyor" açıklamasını yapmıştı. (DIŞ HABERLER)