Donald Trump sosyal medyaya döndü: Seçimler hileliydi

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Twitter ve Facebook yasağını aşmasının önünü açabilecek yeni bir platform kurdu, ilk mesajlarında seçimlerin hileli olduğu iddiasını tekrarladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçimi kaybettiğini kabullenmediği süreçte sosyal medya platformlarından yasaklanmasının kendisine özel sosyal medya platformu kurdu. Trump'ın kendi internet sitesinde yer alan 'From the Desk of Donald J. Trump' (Donald J. Trump'ın Masasından) adlı bölümde yazdığı mesajlar, hâlâ yasaklı olduğu Facebook ve Twitter'da paylaşılabilecek. Trump'ın ilk mesajlarında, seçimleri hile yüzünden kaybettiği iddiasını tekrarlaması da dikkat çekti.

Trump, halefi Joe Biden'ın kazandığı seçimlerin sonuçlarını reddedip yalan bilgilerle dolu paylaşımlar yapmaya başlayınca sosyal medya platformlarının engellemeleriyle karşılaşmıştı. Twitter başkanın bazı paylaşımlarını askıya alırken, 6 Ocak'ta seçim sonuçlarını kabul etmeyen destekçilerinin Kongre'yi basması sonrasında hesapları kapatılmıştı.

Eski başkanın internet sitesinde yeni açılan alan ise Trump'ın yazdığı mesajların takipçileri tarafından Twitter ve Facebook'ta yayılmasının önünü açıyor. Tanıtım metninde de, bu yeni alan insanların 'özgür ve güvenli bir biçimde konuşabileceği bir yer' olarak nitelendi. Trump'ın danışmanı Jason Miller ise eski başkanın asıl kurmak istediği sosyal medya platformunun bu olmadığını, gelecekte başka bir sistem oluşturacaklarını söyledi.

Trump'ın ilk paylaşımlarındaysa, seçimi hile nedeniyle kaybettiği iddiasını tekrarlaması ve kendisini eleştiren Cumhuriyetçi siyasetçileri hedef göstermesi dikkat çekti.

Twitter'dan yapılan açıklamada, bu siteden gelecek paylaşımlara kuralları ihlal etmediği sürece izin verileceği ama Trump'a yönelik yasağı aşma girişimlerinin engelleneceği belirtildi. Twitter, Trump'a yönelik yasağın tekrar başkan seçilse bile kalıcı olacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)