TÜİK Başkanı Dinçer görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜİK Başkanı Dinçer'i görevden aldı, yerine Erhan Çetinkaya'yı atadı.

Sait Erdal Dinçer
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'i görevinden aldı. Dinçer'in yerine Erhan Çetinkaya atandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında şu ifadeler yer aldı: “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38’inci maddesiyle 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’in bu görevi sonlandırılmış ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına Erhan Çetinkaya atanmıştır.”

YENİ BAŞKAN YARDIMCISI ATANDI

Öte yandan, Erdoğan TÜİK'te açık bulunan başkan yardımcılığına da Doç. Dr. İbrahim Demir'i atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanlığına Hasan Özçelik, üyeliklerine Muhiddin Gülal, Ahmet Pelit ve Ünal Eryılmaz getirildi.

Ticaret Bakanlığı'nda açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına, Nurullah Celal Uslu atandı. Ticaret Başmüfettişliklerine Mehmet Özkoç ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akıllı getirildi.

Erhan Çetinkaya

 

ERHAN ÇETİNKAYA KİMDİR?

Erdoğan'ın görevden aldığı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine TÜİK Başkanlığı'na atadığı Erhan Çetinkaya, 1981 yılında Malatya'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan Çetinkaya 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı. 2005'te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalışan Erhan Çetinkaya, daha sonra ABD'de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business'tan İşletme Yüksek Lisansı diplomasını alarak 2014'te tekrar BDDK'ye döndü. 2015'te Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirilen Erhan Çetinkaya, Eylül 2017'den Aralık 2019'a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı, 20 Aralık 2019'da ise BDDK Başkan Yardımcısı olarak atandı. (HABER MERKEZİ)