İddia: Enflasyon rakamı beğenilmedi, Dinçer'in istifası alındı

Fatih Altaylı'nın "Çok ama çok önemli bir istifa gerçekleşti. Ne zaman açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum" dediği ismin, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın, önceki gün köşesinden, "Geçtiğimiz günlerde çok ama çok önemli bir istifa gerçekleşti. Üst makam da zaten istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu. Ne zaman açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Ama bu istifa gerçek. 'Tepe'deki kaynaklardan teyit ettirdim. Ancak henüz işleme koyulmadığı için kurum adını vermiyorum" dediği ismin, ilk tahmin olarak gündeme gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı olduğu öne sürüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV’deki köşesinde, istifası alınan ismin TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer belirterek, konuya ilişkin şunları yazdı: 

"Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım. İddiaya göre ‘affını’ isteyen isim, TÜİK Başkanı Dinçer'miş. TÜİK'in yıllık enflasyon oranını yüzde 36 olarak açıklaması, Beştepe'de tepki çekmiş. Dinçer'in makamında sayılı günlerinin kaldığı söyleniyor."

Etiketler tüik istifa ankara