Trump'ın avukatı Giuliani'ye soruşturma: Barodan atılması isteniyor

ABD'deki Kongre baskınının öncesinde ABD Başkanı Trump'ın mitinginde konuşan kişisel avukatı Giuliani'nin New York Barosu'ndan ihracı için soruşturma açıldı. Açıklamada, “Kızgın kalabalığın Kongre Binası’na saldırmasından saatler önce üyemiz Giuliani, binlerce kişiden oluşan kalabalığa hitap ederek başkanlık seçimlerde sahtekarlık iddialarını yineledi” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Eyalet Barosu (NYSBA), ABD Başkan Donald Trump’ın kişisel avukatı ve iki dönem kentin belediye başkanlığını yürüten Rudy Giuliani'nin baro üyeliğinin sonlandırılması için soruşturma başlattı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, New York Barosu, 6 Ocak’ta Trump destekçilerinin Kongre binası baskını öncesinde bir konuşma yapan Giuliani’nin, üyelikten çıkartılması konusunda çok sayıda baro üyesinden şikâyet aldıklarını ve soruşturmanın seyrine göre karar alacaklarını açıkladı.

New York Barosu, kuruluşlarının bir meslek örgütü olduğunu, Giuliani’nin üyeliğinin sonlandırılması halinde avukatlık ruhsatının sonlanmayacağını ifade etti.

'TRUMP, BU KORKUNÇ OLAYIN TEMEL NEDENİ OLSA DA YALNIZ DEĞİLDİ'

New York Barosu, 6 Ocak’taki baskına yol açan kışkırtmanın sadece Trump tarafından yapılmadığını belirterek, Giuliani’yi de suçlandı.

Baro iç tüzüğüne göre kuruşlarında ABD hükümetinin devrilmesini savunan hiçbir kimsenin üye olarak kalamayacağını kaydedilen açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Trump, bu korkunç olayın temel nedeni olsa da yalnız değildi. Başkan tek başına hareket etmedi. Kızgın kalabalığın Kongre Binası’na saldırmasından saatler önce, Trump'ın kişisel avukatı olan üyemiz Giuliani, Beyaz Saray'daki binlerce kişiden oluşan kalabalığa hitap ederek başkanlık seçimleri ile Georgia eyaleti Senato ikinci tur seçimlerinde sahtekarlık yapıldığı yönündeki iddialarını yineledi.”

'BAROMUZ İÇİN TARİHİ BİR KARAR'

Giuliani aleyhine yüzlerce şikâyet yapıldığı aktarılan açıklamada, “Baro başkanımız Scott M. Karson, Giuliani'nin üyelikten çıkartılıp çıkartılmaması konusunda iç tüzüğümüz çerçevesinde bir soruşturma başlatmıştır. Bu karar baromuz için tarihi bir karardır. Demokrasimizin dokusunu bozma niyetinde olanların kalmasına izin veremeyiz” ifadeleri kullanıldı.