Trafik kazasında vefat eden madenci Ali Faik İnter toprağa verildi

Tazminatlarını alma mücadelesi için gittikleri Ankara'dan dönüşte kaza geçiren madencilerden Ali Faik İnter, Soma'da defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde, Uyar Madencilik'ten tazminatları almak için mücadele eden madencilerden Ali Faik İnter'in cenazesi toprağa verildi.

Ödenmeyen tazminatları için günlerdir Ankara girişinde direnişte olan Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler, Ankara'daki görüşmelerinin ardından Soma’ya döndükleri sırada trafik kazası geçirmiş, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter vefat etmişti.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Ali Faik İnter’in cenazesi bugün Soma’daki Ebubekir Camisi'nden kılınan cenaze namazının ardından Soma Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bağımsız Maden İş Sendikası, Emek Partisi Soma İlçe Örgütü ve çok sayıda işçi de katıldı.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin’in cenazesi töreni, yarın İzmir'in Kınık ilçesinde yapılacak.

Ayrıca Tahir Çetin ve Ali Faik İnter için yarın saat 10.00'da, Soma'daki sendika genel merkezi önünde tören düzenlenecek.

Etiketler Ali Faik İnter Soma