Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin ve madenci Faik İnter vefat etti

Ankara'dan Manisa'ya dönüşte trafik kazası geçiren Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter vefat etti. Madenciler günlerdir Ankara'da bekliyordu.

Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti.

Manisa Soma'da Uyar Maden'in 8 yıldır tazminatlarını ödemediği madenciler, üyesi oldukları Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı. Günlerdir Ankara girişinde bekletilen işçiler, yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca Soma'ya geri dönme kararı almışlardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dönüş yolundaki 43 yaşındaki Çetin ve 26 yaşındaki İnter'in içinde bulundukları araç, sabah saat 04.30’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında takla attı. İnter ve Çetin'in cenazeleri, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Kırkağaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü, buradan da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayda vefat eden Çetin ve İnter için Bağımsız Maden-İş'in sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Mesajda, "Acımız çok büyük! Öfkemiz çok büyük! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, her şeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik" denildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kazayı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maalesef çok acı bir haberle güne başladık. Hakları için yıllardır Soma'da ve günlerdir Ankara'da mücadele eden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter kardeşimizi dönüş yolunda trafik kazasında kaybetmemizin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da kaza sonrası bir mesaj yayınladı. "Acımız ve öfkemiz tarifsiz" diyen Kaya, tüm madencilere ve ailelerine başsağlığı diledi.

'BU NASIL BİR ADALETSİZLİK?'

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Çetin, AK Parti Grup Başkanvekili ve MYK Üyesi Mustafa Elitaş'la görüşmüştü. Mustafa Elitaş'ın iki aydır kanunun Meclis'e gitmesini engellediğini söyleyen Çetin, “Elitaş'a sormak lazım; Bize 3 defa 'yol buluyoruz' dediniz. Yol kanundur. Kanundan başka nasıl yol olur? Siz yıllardır alışmışsınız yolsuzluğa. Biz kanun istedik. Kanun yok mu? Çevik kuvvet, asker, jandarma hepsi karşımızda. Neden? Bu nasıl bir adaletsizlik? Yeter artık” demişti.

Sendika üyesi Ali Faik İnter ise 18 yıl önce maden ocağında babasını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)