Tahir Çetin'in son konuşması: Vekil, işçiye nasıl böyle bir kelime der

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin son konuşmasında AK Partili Elitaş'ın bir madenciye söylediklerine tepki göstermişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara’dan dönüş yolunda kaza geçirerek vefat eden Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin son konuşmasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın bir madenciye söylediklerine tepki göstermişti.

 

Çetin, kendileriyle görüşen Elitaş’ın heyetteki bir maden işçisi ile konuşması sırasında söylediklerinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek şu ifadelere yer vermişti:

“İşçi arkadaşımız ‘Biz size oy verdik’ diyor, AKP’li Elitaş ‘Biz sizden oy mu istedik’ diyor. Bu nasıl bir şey. TBMM’yi temsil eden bir vekil bir işçiye karşı nasıl böyle bir kelime kullanabilir? İki bakan çıktı ‘Biz madencinin yanındayız’ dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum. Nasıl madencinin yanındasınız? Madencinin yanında olmadığını gördük. Bize izin versinler TBMM’ye yürüyelim ve Elitaş’a ‘Size verdiğimiz oyu geri almaya geldik’ diyelim. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın vermiş olduğu torba yasayı Elitaş hangi gerekçeyle elinde tutuyor?”

Ne olmuştu?

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya gitmiş ancak şehir girişinde polis tarafından durdurulmuştu. Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, talepler için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüştüklerini duyurmuştu.