Süleyman Özışık hayatını kaybetti

Sedat Peker'in iddialarının ardından mesleğini bırakan gazeteci Süleyman Özışık yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Süleyman Özışık hayatını kaybetti.

Özışık'ın ölüm haberini kardeşi ve İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Hadi Özışık, "Innâ lillâhi we innâ ileyhi raciun Kardesim Suleyman Özışık’ı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Hadi Özışık, 2 Ağustos'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Süleyman Özışık'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini söylemişti.

Özışık, "Keşke güzel haber verebilsem, keşke 15 gün önce söylediğim gibi 'Daha iyi' diyebilsem. Maalesef o illet hastalık doktorların bütün uğraşlarına rağmen Süleyman'ın yakasını bırakmıyor. Ramazan ayında doktorların 'Kaybediyoruz' dediği Süleyman 'Duanın gücü' ile yoğun bakımdan çıkmış, çok iyi bir süreç geçirmişti. Bir hafta öncesine kadar artık taburcu olma hayalleri kurmuştuk. Ne yazık ki o illet hastalığın iliklerine kadar ulaşması Süleyman'ı tekrar eski günlerine götürdü. Maalesef bir kez daha yoğun bakım sinyali veriyor. Süleyman'ın sevenlerinden, dostlarından, arkadaşlarından bir kez DUA talep ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun" demişti.

Suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker, 2021 yılındaki açıklamalarında Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın, kendisi ve dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptığı iddia etmişti. Özışık kardeşlerin iddiayı yalanlamasının ardından Peker, Hadi Özışık'la görüşmesinin kaydını yayınlamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında "hakaret", "iftira" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım"dan suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında 22 Mayıs 2021'dei Hadi Özışık ile Süleyman Özışık’ın ev ve işyerine polis baskını yapılmıştı.

Hadi Özışık, 20 Ağustos 2021 günü kardeşinin gazeteciliği bıraktığını açıklamıştı. Özışık, "Hep bana soruyorsunuz 'Süleyman Özışık nerede?' diye. Ben size söyleyeyim nerede olduğunu. Süleyman Özışık mesleğini bıraktı kardeşim" demişti. (HABER MERKEZİ)