Siyasetçilerin öldürüldüğü Ekvador'da bombalı saldırılar: Soruşturmada mafya şüphesi

Siyasilerin suikastlara uğradığı Ekvador'un başkentinde iki bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırının mafya tarafından düzenlendiği şüphesi üzerinde durulurken, 1'i Kolombiyalı 6 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'un başkenti Quito'nun merkezinde 8 saat arayla bomba yüklü 2 araç patlatıldı, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, gazetecilere açıklama yapan Ulusal Polis Müdürü Pablo Ramirez, Quito'nun ticari bölgesinde park halindeki bombalı bir aracın patladığını, 8 saat sonra aynı bölgede başka bombalı bir aracın daha patladığını, her iki saldırıda da ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Polisin çalışmaları sonucu olayla bağlantılı olduğu düşünülen 1'i Kolombiyalı 6 kişinin gözaltına alındığını aktaran Ramirez, bu kişilerin çok sayıda suç kaydının bulunduğunu ifade etti.

Yerel basında çıkan haberde saldırılara ilişkin, çete liderlerinin başka hapishanelere nakline yanıt olduğu yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Bombalı araçların patladığı yer ile cezaevleri genel merkezinin yakın olması şüpheleri güçlendiriyor.

SİYASİLERE SALDIRILAR: BAŞKAN ADAYI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ekvador'da, 20 Ağustos günü yapılan seçimler öncesinde, siyasilere yönelik silahlı saldırılar düzenlenmişti. Manta Belediye Başkanı Agustin Intriago 23 Temmuz'da, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio 9 Ağustos'ta ve Revolucion Ciudadana Partisi'nin yerel lideri Pedro Briones 14 Ağustos'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. 

Milletvekili adayı Estefany Puente de 12 Ağustos günü düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı.

Öldürülen başkan adayı Villavicencio'yu tehdit ettiği belirtilen çete "Fito" lakaplı çete lideri Jose Adolfo Macias, bulunduğu cezaevine düzenlenen baskınla, yüksek güvenlikli bir hapishane olan La Roca'ya nakledilmişti. (HABER MERKEZİ)