Başkan adayının öldürüldüğü Ekvador'da vekil adayına silahlı saldırı

Devlet başkanı adayı Villavicencio’nun silahlı saldırıda öldürüldüğü Ekvador'da Los Rios milletvekili adayı Estefany Puente'ye silahlı saldırı düzenlendi. Puente, saldırıda hafif yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel seçimlerin 20 Ağustos'ta yapılacağı Güney Amerika ülkesi Ekvador'da milletvekili adayı Estefany Puente'ye silahlı saldırı düzenlendi. Puente, hafif yaralandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio’nun uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği ülkenin Los Rios bölgesinden milletvekilli adayı olan Estefany Puente, 11 Ağustos Cuma günü açıklama yaparak bir gün önce silahlı saldırıya uğradığını duyurdu. Puente, saldırıda hafif yaralandığını belirtti. 

'KORKALIM DİYE YAPIYORLAR AMA BEN KORKMUYORUM'

Saldırıya ilişkin detayları paylaşan El Universo yerel gazetesi, Puente'nin aracıyla giderken motosikletli iki erkek tarafından durdurulduğunu, şüphelilerin en az iki kez ateş ettiğini yazdı. Babası ve bir seçim kampanyası çalışanıyla birlikte seyahat eden Puente, kolundan yaralandı. Olayın ardından konuşan Puente, "Bu, bizi baskı altına almanın, susturmanın, belki de korkutmanın bir yolu. Ama korkmuyorum. Bu beni devam etmem için motive ediyor" dedi.

VILLAVICENCIO İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ: 'OĞLUM BİR MİRAS BIRAKTI'

Öte yandan, 9 Ağustos'ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden devlet başkanı adayı Villavicencio için dün başkent Quito'da cenaze töreni düzenlendi. Mezarlıktaki şapelde düzenlenen törene polis koruması altında katılan aileden anne Gloria Valencia, "Oğlum, bir mücadele, şeffaflık ve fedakarlık mirası bıraktı. Tüm bu mücadele ve tüm yaptıkları... Umuyorum ki tüm bunları başkaları devam ettirecek" dedi. "Fernando ebediyen yaşayacak" sloganları eşliğinde katafalka yerleştirilen tabut ardından şehrin etkinlik merkezine taşındı. Çoğu Ekvador bayrağı taşıyan destekçileri Villavicencio'nun tabutuna çiçekler bıraktı.

Ne olmuştu?

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da 20 Ağustos'ta yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi öncesinde 'yolsuzluğa karşı duruşuyla' tanınan başkan adayı Villavicencio, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kampanya ekibinin yerel basına yaptığı açıklamada, Villavicencio'nun Başkent Kito'da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldüğü aktarıldı.

Ekvador Başsavcısı, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü belirtti. Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Polis, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio’nın uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan altı kişinin tamamının Kolombiyalı olduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)