Ekvador'da başkan adayına suikast: 6 Kolombiyalı şüpheli gözaltında

Ekvador İçişleri Bakanı Zapata, devlet başkanı adayı Villavicencio’nun suikastıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan altı şüphelinin tamamının Kolombiyalı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da polis, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio’nın uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan altı kişinin tamamının Kolombiyalı olduğunu duyurdu. 10 Ağustos Perşembe günü polisle çıkan çatışmada yaralanarak ölen yedinci şüphelinin de Kolombiyalı olduğu açıklanmıştı.

Villavicencio, başkent Quito'da seçim çalışmaları esnasında öldürülmüştü. İçişleri Bakanı Juan Zapata, 'menfur' olarak tanımladığı olayla ilgili soruşturmaların sürdüğünü söyledi. Zapata, yetkililerin suikastın tümüyle aydınlanana kadar çalışacağını dile getirdi. Dün yaptığı basın toplantısında konuşan Zapata, gözaltına alınan şüphelerin isimlerini de (Andres M, Jose N, Eddy G, Camilo R, Jules C ve Jhon Rodriguez) kamuoyuyla paylaştı.

BİR TÜFEK, DÖRT TABANCA, ÜÇ EL BOMBASI...

İçişleri Bakanı Juan Zapata, yapılan polis baskını sırasında bir tüfek, bir makinalı silah, dört tabanca, üç el bombası, dört kutu mühimmat, iki motosiklet ve grup tarafından çalındığı ifade edilen bir aracın da ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Villavicencio, seçim çalışmalarında sık sık organize suç şebekelerini hedef aldığı gibi, hükümet yetkilileri ile aralarında ilişkilerin olduğunu da iddia ediyordu. Devlet Başkanı Guillermo Lasso, suikastın seçimleri sabote etmeye yönelik bir girişim olduğunu söyledi. (BBC Türkçe)