Öğretmen kitap için mesaj attı, veli öğretmene saldırdı

Ankara'da Oruç Reis İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Zeynel Demirhan, öğrencinin annesi Medine K.'ye kitapla ilgili mesaj attı. Medine K.'nin evli olduğu Emrah K., sınıfa gelerek öğretmene saldırdı.

Okuldaki saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Mamak ilçesindeki Oruç Reis İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Zeynel Demirhan, öğrencisinin annesi Medine K.'ye çocuğunun alacağı kitapla ilgili mesaj attı. Medine K.'nin evli olduğu Emrah K., sınıfa gelerek öğretmene saldırdı. 

Emrah K, jandarma tarafından gözaltına alınıp, serbest bırakıldı.

'26 YILLIK EĞİTİM HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAŞADIM'

DHA'nın haberine göre olay, 28 Aralık'ta Oruç Reis İlkokulu'nda meydana geldi. Veli Emrah K, sınıfa girip öğrencilerine ders anlatan öğretmen Zeynel Demirhan’a saldırdı. Hizmetlilerin araya girmesiyle kurtarılan Demirhan, sınıftan çıkıp, koşarak okul müdürünün odasına kaçtı. Ancak Emrah K. öğretmenin peşinden odaya girip kendisine engel olmaya çalışan okul müdürü Mutlu Özsoy’a da saldırdı.

Görevliler tarafından sakinleştirilen Emrah K., çağırılan jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emrah K.'nin öğretmenin çocuğunun alacağı kitapla ilgili eşine mesaj atmasına sinirlendiği iddia edildi. Emrah K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Darp raporu alan ve Emrah K.'den şikayetçi olan Zeynel Demirhan, 26 yıllık eğitim hayatında ilk kez böyle bir şey yaşadığını söyledi. Demirhan, “Veli sınıfa girdi, ‘hoş geldiniz’ diyecektim; tokat attı, ardından tekme attı. Araya hizmetli arkadaşlar girdi. Benim o ara gözüm kararmış, kendime geldiğimde ise müdür odasına kaçtım. Jandarma çağırdığımız için de müdürün odasının kapısını kırdı” dedi.

‘ÖĞRETMEN KIRICI OLMAMAK İÇİN ÖZELDEN YAZMIŞ’

Görgü tanığı hizmetli Özlem Tuncel ise saldırı sırasında çocukların büyük korku yaşadığını anlatarak, “Çocukların kimisi istifra etmişti kimisi de bağırıyordu. Ben adamı sakinleştirmeye çalıştım. ‘Benden alamayacağı kitap parasını eşimden neden istemiş’ dedi. Yani özelden mesaj atmasına çıldırmış. ‘Niye gruptan yazmıyor’ dedi. Öğretmen de kırıcı olmamak için özelden yazmış. Tamamen algı meselesi” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)