Öğretmene saldırıya okul önünde protesto

Kâtip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmene saldırı okul önünde eğitimciler tarafından yapılan eylemlerle protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'ndaki Kâtip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan edebiyat öğretmeni ve KESK Meclis Üyesi Ebru Yıldırım Genç'in bir öğrencinin saldırısına uğraması okul önünde protesto edildi. Eğitimciler okul önünde bir araya gelerek saldırıyı kınarken, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik burada yaptığı açıklamada eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

KESK'TEN MEB'E ÇAĞRI

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine dikkat çeken Bozgeyik, kadro ve liyakat sorunları ile okulların mekansal sıkıntılarını dile getirdi. Bozgeyik şunları söyledi: "Türkiye'de son dönemde gelişen bu şiddet sarmalı açısından baktığımızda iktidarın ötekileştirici dili tabii ki toplumun tüm kesimlerine nüksetmiş durumda. Çeşitli bakanların yaptığı şiddeti teşvik eden açıklamalara karşı ortak bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, maske, mesafe, hijyen diyor ama bunların maddi yükünün karşılanmadığını görüyoruz. Meclis'te görüşülen 2022 MEB bütçesinin revize edilmesini istiyoruz. Okullarımızın mekan açısından yeniden değerlendirilmesi gerekli, demokratik okul modelinin inşa edildiği yeni mekanlar tasarlanması gerekiyor. Geçen hafta burada bu olay yaşanırken idarenin, öğretmenlere öğrencilere sahip çıkmamasını da kınıyoruz. Bunun sorgulanması gerekiyor. Liyakat olması gerekiyor. Umarım bu yaşadığımız olay son olur."

EĞİTİM-SEN: BU ÇOCUKLAR YAŞADIKLARINI YAŞATIYOR

Eğitim Sen adına yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Her alanda karşımıza çıkan sokaklarda, evlerde büyüyen şiddet hastanelerde sağlıkçıları, okullarda öğrenci ve eğitimcileri hedef almaya devam ediyor. Elbette bu zorbalığı yapan öğrencilerin sorumlulukları büyük ancak hem okulumuzda hem de diğer okullarda yaşanan şiddet ve kaosun tek sorumlusu bu çocuklar değil daha çok bu şartları yaratanlardır. Birçok okulda kavga ve gerginlik haberleri almaktayız. Kavgalara karışan çocuklar genelde okul çıkışlarında çalışmak zorunda kalan ekonomik krizin en sert yüzüyle karşılaşan, güvenli bir ortamda büyümeyen çeşitli şekillerde istismar edilmiş koruyamadığımız çocuklar. Bu çocuklar yaşadıklarını yaşatıyor."

EĞİTİM İŞ: ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Eğitim İş Sendikası da yaşanan şiddet olayına karşı okul önündeydi. Eğitim İş üyeleri yaptıkları açıklamada, "Öğretmenlerin sorunları çözülmedikçe doğru işleyen bir eğitim sistemi hayal olur. Yoksulluk ve işsizlikle her an burun buruna getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün neferleri her türlü saldırıya açık hale gelmiştir. Eğitim İş olarak bu ve benzeri şiddet hadiselerinin karşısında dikileceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz." (HABER MERKEZİ)