Beyoğlu’ndaki lisede öğrenciden öğretmene saldırı

Beyoğlu’ndaki bir lisede öğretmenlik yapan Ebru Yıldırım Genç, öğrencisinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Genç, sürekli şiddetin yaşandığı okulda hiçbir önlemin olmadığını söyledi.

Kâtip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

DUVAR - İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Kâtip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan KESK Meclis Üyesi Ebru Yıldırım Genç, salı günü bir öğrencisinin hem sözlü hem de fiziki saldırısına maruz kaldı.

'OKULDA SÜREKLİ KAVGA VAR'

Okulda sürekli bir gerginlik ve kavga halinin hakim olduğunu belirten Genç, saldırı gününü şu sözlerle anlattı: “O gün tüm gün okulda kavga vardı. Dersine girdiğim bir öğrenciyi okulun dış kapısında gördüm. Genç bir kadın bu öğrenciyi ‘gel buraya’ diye çekiştirince müdahale ettim. Başka genç bir kadın vardı yine okul öğrencisi. ‘Sana ne, okul dışındayız, ister uyuşturucu içeriz, ister sigara içeriz’ dedi ve fiziki ve küfürlü sözlü saldırı başladı. Yüzümde sigara söndürmeye çalıştı, başka öğretmen arkadaşlar korumaya çalıştı. Müdahale etmek isteyen müdür yardımcısına da saldırdı. Esnaf saldırıyı gördüğü halde müdahale etmedi.”

Ebru Yıldırım Genç.

‘OKUL YOL GEÇEN HANI GİBİ’

Saldırı yapan öğrenciyi okuldaki rehberlik servisine götürmeye çalıştıkları sırada bir öğretmeni saçından tutarak kafasını duvara vurduğunu, kendisinin de karnına tekme attığını belirten Genç, öğrencinin rehberlik servisinde de saldırılarına devam ettiğini söyledi. Öğrencinin durumunu konuşmak için veliyi çağırdıklarında velinin daha sorunlu bir profili olduğunu gördüklerini belirten Genç, “Sorun şu ki, yıllardır bu okul böyle olduğu halde hiçbir önlem alınmıyor. Okulumuz İlçe Mili Eğitim'e 200 metre uzaklıkta. Çözüme dair herhangi bir adım atılmıyor. Beyoğlu’nun göbeğinde, sürekli şiddet olan bir okulda güvenlik görevlisi dahi yok. Okul yolgeçen hanı gibi. İsteyen istediği gibi okula girip çıkıyor” diye konuştu.

‘MESLEK LİSELERİNDE EĞİTİM YOK’

Meslek liselerine gerekli önemin verilmediğini, yoksul ailelerin çocuklarının okuduğu bu liselerde eğitimin değil sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığının hakim olduğunu belirten Genç, “Biz bu okulda kan çıkacağını, bir şey olacağını biliyorduk. Göz göre göre oldu. Bunların yaşandığı 800 kişilik bir okul iki rehber öğretmenin inisiyatifine bırakılmış” diye konuştu.

Saldırıyla ilgili olarak Eğitim Sen, pazartesi günü okul önünde bir basın açıklaması yapacak.