Mersin ve Adana'daki orman yangınlarına havadan müdahale başladı

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile Adana Kozan'da çıkan orman yangınları kontrol altına alınamadı. Birçok ev boşaltılırken çalışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçesinde bulunan Savruk Yaylası'nda 23 farklı noktada çıktığı öne sürülen orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. 

Alevler şiddetini arttıran rüzgarın etkisiyle büyürken, bazı mahallerdeki evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında dün çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla bölgede çalışmaya başladı.

Bozyazı ilçesinde, dün muz seralarının da bulunduğu Kötekler Mahallesi'nde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde ise yangınını kontrol altına alma çalışmalarına sabahın erken saatlerinde havadan ve karadan müdahale ile başlandı. Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 19.45 sıraların​​​​​​​da çıkan yangına müdahale rüzgar, nedeniyle olumsuz etkileniyor.

Yangın nedeniyle 5 köy tahliye edilmişti.

Aladağ ilçesinde ise Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde yangın çıktı. Ekiplerin müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

Öte yandan, Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ilçesindeki yangın bölgesinde incelemesinin ardından Aladağ ilçesi Boztahta Mahallesi'ndeki söndürme çalışmalarını takip etti. Boztahta Mahallesi'nde yangında mahsur kalan 10 kişinin kurtarılma çalışmalarını da takip eden Elban, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Adana'mızın birçok yerinde maalesef yangın var. Allah’a şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralanma hadisesi söz konusu değil. Ekiplerimiz yangın bölgelerinde canhıraş bir çaba içerisindeler. Temennimiz en kısa sürede yangının kontrol altına alınması. Hemşerilerimizin güvenlik, barınma, iaşe gibi konularda hiçbir sıkıntısı olmayacak, vatandaşlarımızın zarar görmemesi ve yangının bir an evvel kontrol altına alınabilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz." (AA-DHA)