Maradona'nın ölüm nedeni belli oldu

Diego Armando Maradona'ya yapılan otopsi ön sonucunda, ölüm nedeni "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" olarak belirlendi. Tam rapor ileride açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün vefat eden efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın ölüm nedeni otopsisinin ardından belirlendi. Arjantin basınında çıkan habere göre, otopsinin ön raporunda, Maradona'nın uyurken "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle öldüğü belirtildi.

Buenos Aires'teki San Fernando Petrona V. De Cordero Hastanesi'nde yapılan otopsi yaklaşık 3 saat sürdü. Otopsiye ait kesin sonucunun, vücutta herhangi bir maddenin olup olmadığını analiz edecek toksikolojik ve histopatolojik testlerin ardından kesinleşeceği açıklandı.

UYUYOR SANILDI

Maradona dün sabah saatlerinde odasından çıkmayınca psikoloğu ile psikiyatristi odasına girdi ve uyuduğunu düşündü. Maradona'nın hayati belirti göstermediği anlaşılınca hemşiresi ve psikoloğu tarafından kalp masajı yapıldı fakat yeterli olmadı. Maradona, 60 yaşında vefat etti. Yapılan kalp masajıyla da hayata döndürülemediği belirtilmişti. (AA)