Mehmet Özdilek: Maradona her şeyden önce bir ‘karakter’di

Eski futbolculardan Bülent Korkmaz ve Mehmet Özdilek Maradona'nın "gelmiş geçmiş en iyi futbolcu" olduğunu söylediler. Gazetecilerden Uğur Vardan "Böyle bir başarı ancak çizgi roman sayfalarında görülebilir" ifadelerini kullandı. Erhan Telli ise “O bizim çocukluğumuzdu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya futbolunun en ikonik figürlerinden biri olan Arjantinli Diego Armando Maradona'nın vefatı Türkiye'den futbolun uzman isimleri tarafından yorumlandı.

Galatasaray'da uzun yıllar forma giydikten sonra 2005 yılında futbolu bırakan Bülent Korkmaz, İnönü Stadı'nda Maradona'ya karşı oynadığını belirterek şunları söyledi:

"Bana göre gelmiş geçmiş en iyi futbolcuydu. Ben İnönü Stadı'nda kendisine karşı bir hazırlık maçı oynadım. O zamanlar Sevilla'daydı. Napoli gibi sıradan bir takımı iki sene üst üste şampiyon yaptı. Arjantin'le kazandığı Dünya Kupası’nda müthiş bir performans gösterdi. Bir takımın başarısında bir oyuncunun tek başına neler yapabileceğini gösterdi. Bütün futbol dünyasının başı sağ olsun.”

ÖZDİLEK: HER ŞEYDEN ÖNCE O BİR KARAKTERDİ

Beşiktaş’ın 10 numaralı formasını terleten, o dönem kaptanlık da yapan “Şifo” lakaplı Mehmet Özdilek de Maradona’ya karşı bir özel maçta oynadığını söyleyerek, efsane futbolcuyu şu sözlerle anlattı:

“Dünyada bir kuşak futbolsever için ‘o’ tekti. Pele’yi çok net hatırlamıyorum ama Maradona gördüklerimin içinde en yeteneklisiydi. Futbolculuk hayatımda karşılıklı oynamadım ama futbolu bıraktıktan sonra F1 pilotları için düzenlenen özel bir turnuvada karşılıklı oynamıştık. Her türlü özelliğe sahipti ve bir futbolcunun sahada yapması gereken her hareketi yapabilirdi. Her şeyden önce o bir ‘karakter’di. Hem şampiyonluklar yaşamış, hem Dünya Kupası kazanmış, her futbolcuya nasip olmayan bir kariyere ulaşmıştı. Başımız sağ olsun.”

VARDAN: BİR YERYÜZÜ TANRISIYDI ADETA

Gazeteci-yazar Uğur Vardan da Maradona'nın sadece bir futbol figürü değil, modern zamanların çok özel bir karakteri olduğunu söyledi. Vardan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok yıldızın hikâyesi aktif sporculuk hayatıyla sona erer, onunki hayata veda ettiği ana kadar sürdü. Bir yeryüzü tanrısıydı adeta… Kısıtlı kadrolara sahip iki takımı; Napoli’yi ve Arjantin’i adeta tek başına zirveye taşıdı. Futbol tarihinde böyle bir başarı ancak çizgi roman sayfalarında görülebilir. Samimiydi, denetimsizdi, içinden geldiği gibi davranırdı. Bence tarihin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusuydu, en çizgi dışıydı, belki de en yaralısıydı. Yeri sonsuza dek doldurulmayacak diye düşünüyorum."

TELLİ: KALBİME KRAMPON YEMİŞ GİBİYİM

Tecrübeli spor muhabiri ve yorumcusu Erhan Telli ise duygularını “kalbime krampon saplandı” diyerek özetledi:

"Kalbime krampon yemiş gibi oldum. Pele için en büyük diyorlar ama bizim kuşak için en büyük futbolcu Maradona'dır. O benim çocukluğumun son dönemiydi. Şimdiki çocuklara sorsanız Messi derler ama Arjantinlilere sorarsanız, onlar da Maradona diyeceklerdir. Hem ulusal takımıyla Dünya Kupası kazanmış; hem de Napoli'ye giderek meydan okumuş, neredeyse tek başına şampiyonluklar kazanmış, acayip bir şey! Çok özel biriydi. Napoli'de onun adına kilise yaptılar. Çünkü o Maradona’ydı!"