Kayıp yakınları Batman’da İsa Gök’ün akıbetini sordu

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları 533. kez bir araya gelerek 1994 yılında Batman’da kaybedilen İsa Gök’ün akıbetini sordu.

İHD Şube yöneticisi Yunus Bağış, kaybedilen İsa Gök’ün eşi Ferican Gök’ün eşinin kaybettirilme hikayesinin anlattığı metni okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Kayıp yakınları ve İHD Batman Şubesi, eylemlerinin 533’üncü haftası kapsamında Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Bu hafta 1994 yılı Haziran ayında Batman’da kaybedilen İsa Gök’ün akıbetini sormak için toplandıklarını kaydeden İHD Şube yöneticisi Yunus Bağış, İsa Gök’ün eşi Ferican Gök’ün eşinin kaybettirilme hikayesinin anlattığı metni okudu.

‘EVDEN İŞE DİYE ÇIKTI VE BİR DAHA GERİ DÖNMEDİ’

Bağış’ın okuduğu mektupta şu ifadeler yer aldı: “Eşim İsa Gök yaşasaydı bugün 68 yaşında olacaktı. Esnaflık yapıyordu, evinden işine, işinden evine giderdi. Ailesine bağlı, çocuklarının geleceğini düşünen, topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi ilke edinen mükemmel bir babaydı. Kaybolmadan iki ay önce gözaltına alınmıştı. 11 günlük sorgulamanın sonunda suç teşkil edecek herhangi bir delile rastlanılmadığı tespitine varılmıştı. Bu yüzden serbest bırakılmıştı. Ancak 1994 yılının haziran ayında bir sabah evden işe diye çıkıp bir daha geri dönmedi. Her tarafta onu aramaya başladık. Batman’daki bütün hastaneleri dolaştık, emniyet müdürlüğünden, bütün karakollardan sorduk, akrabalarımızı aradık ama maalesef hiçbir yerde izine rastlayamadık. O dönemde, Batman’da her gün sokak ortalarında faili meçhul cinayetler işleniyor, karanlık güçler tarafından insan kaçırma olayları yaşanıyordu. Aradan birkaç gün geçtikten sonra eşimin kaçırıldığı kanaatine vardık. Ben ve çocuklarım, yıllarca bir gün eve döneceğini bekledik. Bütün aramalarımız sonuç vermediği gibi, bugüne değin teselli bulabileceğimiz bir mezar taşına dahi sahip olamadık.”