İHD Batman gözaltında kaybedilen Ahmet Tekin’in akıbetini sordu

Yol kontrolü sırasında gözaltına alınan Ahmet Tekin’den bir daha haber alınamadı. İHD Batman Şubesi öncülüğünde 528’inci kez bir araya gelen kayıp yakınları, Tekin’in nasıl kaybedildiğini anlattı.

Kayıp yakınları, basın açıklamasını İHD'nin Nasıroğlu İş Merkezi'nde bulunan şube binasında yaptı. 
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde kayıp yakınları, 528'inci kez bir araya geldi. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeni ile kayıp yakınları, basın açıklamasını İHD'nin Nasıroğlu İş Merkezi'nde bulunan şube binasında yaptı. 

Açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1994 yılında askerlerin yol kontrolü sırasında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin’in akıbeti soruldu.

‘AHMET BİZİM MİSAFİRİMİZDİR’

Basın açıklamasını İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi okudu. Elçi, 1994 yılının mayıs ayında Diyarbakır’dan Lice’ye giderken Ahmet Tekin'in içinde bulunan minibüsün Sarnığ Köyü civarında yol kontrolü yapan askerler tarafından durdurulduğunu anlattı. Askerlerin araç sürücüsüne ve yolculara “Siz gidin, Ahmet bizim misafirimizdir” diyerek Tekin’i gözaltına aldığını söyledi. Elçi, o günden sonra Tekin’den haber alamayan aile bireylerinin Tekin’in bulunması için Lice Savcılığı’na başvurduğunu daha sonra görevsizlik kararı verilen dosyanın Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'na gönderildiğini belirtti.

 ‘ANNESİ SORGUYA GÖTÜRÜLÜRKEN GÖRMÜŞ’

Tekin’in kardeşi Bedri Tekin’in o dönem yaşadıklarını İHD’ye anlattığını kaydeden Elçi, kardeş Tekin’in sözlerini aktardı: “Ağabeyim gözaltına alındıktan sonra onu Lice Jandarma Komutanlığı’nda gören görgü tanıkları var. Annem de ağabeyimin durumunu sormak için gittiği komutanlıkta Ahmet’i gözleri bağlı bir şekilde askerlerin arasında sorguya götürülürken görmüş. Bu sırada annem bağırarak, ağlamaya başlıyor. Annem feryat edince, adının Şahabettin olduğunu sandığımız yüzbaşı annemi darp etmiş. Annemin gözü aldığı darbeler sonucu şişip morarmıştı. Ancak tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Ağabeyimden o tarihten itibaren bir daha haber alamadık.”