İHD Batman'dan Newala Qesaba'da öldürülen dört köylü için adalet çağrısı

İHD Batman öncülüğünde bir araya gelen kayıp yakınları, 1994 yılında Newala Qesaba'da öldürülen dört köylü için adalet çağrısı yaptı.

Batman'da kayıp yakınları 530'uncu kez bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Kayıp yakınları Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde 530'uncu kez bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, 1994 yılında dört sivilin kaçırılarak infaz edildiği ve faillerin cezasız kaldığı belirtildi.

‘ÇATIŞMADA ÖLDÜKLERİ İZLENİMİ VERİLDİ’

Olay, 1994 yılı mayıs ayında gerçekleşti. Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için Abdülcelil Kaçar, Hüsnü Kaçar, Halil Erzen ve Rafet Özer, Siirt Merkez'e gitti. Dönüş yolunda güvenlik güçleri tarafından alıkonulup infaz edildiler. İHD Batman Şube yöneticilerinden Abdurrezak Katmaz’ın okuduğu basın açıklamasında, dört köylünün Newala Qesaba (Kasaplar Deresi) olarak bilinen alana götürüldüğü, infaz sonrası yanlarına silah bırakılarak çatışmada öldükleri izlenimi yaratıldığını söyledi.

Olayın basına "Siirt kırsalında 4 terörist etkisiz hale getirildi" başlığıyla servis edildiğini hatırlatan Katmaz, ailelerin hukuk mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Katmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Türkiye'de güvenlik güçlerinin işlediği ağır insanlık suçlarında sürecin, evrensel hukuka aykırı bir biçimde cezasızlık ile sonlandırılmaya çalışılmak istendiğini defalardır tekrarlıyoruz. Bizler, gözaltında kaybetmenin, savaş politikalarının insanlık dışı uygulaması ve sonucu olduğunu biliyoruz. Hukukun işlemesini ve adaletin sağlanmasını talep ediyoruz.”