İtalya'dan Yunanistan'a yeni mülteci teknesi uyarısı

Reuters haber ajansına konuşan iki kaynak, İtalya makamlarının Yunanistan'ı 40-45 kişiyi taşıdığı tahmin edilen yeni bir mülteci teknesi konusunda uyardığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya, Mora Yarımadası açıklarından en az 78 kişinin hayatını kaybettiği mülteci teknesi kazasından iki gün sonra Yunanistan'ı yeni bir mülteci teknesi konusunda uyardı.

Reuters'a konuşan iki kaynak, İtalyan yetkililerin Pilos (Navarin) kasabası açıklarında seyreden ve içinde onlarca mültecinin bulunduğu tahmin edilen bir tekne konusunda uyardığını aktardı. Yunanistan'dan bir hükümet yetkilisi, "Tekne, Pilos'un yaklaşık 100 mil yakınlarında seyrediyor. Tekneyi İtalya'ya ait hava araçları tespit etti" bilgisini paylaştı. Yetkili, söz konusu uyarının dün yerel saatle 18.00'da alındığını belirtti. 

'TEKNEDE 40-45 KİŞİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR'

Tekne ile ilgili Reuters'la bilgi paylaşan bir diğer yetkiliye göre, tekne, İtalya'ya doğru hareket ediyordu. Mülteci teknesinin Yunanistan'ın arama-kurtarma sahasında olduğunu bildiren yetkili, teknenin aynı zamanda İtalya kara sularına da çok yakın olduğunu belirtti. Yetkili, teknede 40 ile 45 arasında kişi bulunduğunun tahmin edildiğini aktardı. Yunanistan da bölgede iki gemi ve bir helikopter görevlendirdi. 

Mora Yarımadası açıklarında resmi rakamlara göre 78 kişinin ölmesine, yüzlerce kişinin kaybolmasına neden olan mülteci teknesi kazası ile ilgili olarak da İtalyan yetkililerin öncesinde Yunan yetkilileri uyardığı haberleri İtalya basınına yansımıştı. Avrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex de Mora Yarımadası açıklarında alabora olan tekneyi Yunanistan yerel makamlarına bildirdiklerini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)