Yunanistan'da mülteci teknesi battı: En az 78 ölü

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda batan tekneden 104 kişi sağ kurtarıldı. Olayda en az 78 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda mültecileri taşıyan balıkçı teknesi battı. İlk belirlemelere göre, Navarin kasabası açıklarında yaşanan olayda en az 59 kişi hayatını kaybetti. Tekneden kurtarılan 104 kişi Yunanistan'ın Kalamata kasabasına sevk edildi. Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri, yüzlerce mülteciyi taşıyan teknenin ülkenin güney kıyıları açıklarında batması sonucu en az 78 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yapılan ilk açıklamada ölü sayısının en az 17 olduğu ifade edilmişti.

TEKNEDE 400'ÜN ÜZERİNDE YOLCU OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Reuters'ın paylaştığı bilgiye göre, Yunanistan'ın güneyindeki Peloponnese bölgesinin güneybatısında halihazırda bir arama-kurtarma çalışması başlatılmıştı. Yetkililer, konuya ilişkin ilk açıklamalarında 104 kişinin batan tekneden sağ kurtarıldığını belirtmişti. Yetkililer teknede 400'ün üzerinde yolcu olduğunu tahmin ettiklerini de aktarmıştı.

Reuters haber ajansı, konuya ilişkin haberinde teknenin İtalya'ya gittiğini bildirdi. Buna göre, ilk olarak Frontex helikopteri ve iki gemi tarafından dün uluslararası sularda tespit etilen tekne, bu esnada Navarin'in yaklaşık 75 kilometre açıklarındaydı. Teknenin nereden hareket ettiği ve mültecilerin hangi ülke veya ülkelerden geldiği ise henüz netlik kazanmadı. Kazanın ardından Kalamata’da acil durum noktası oluşturuldu. (DIŞ HABERLER)