İsrail Savunma Bakanı: Gazze'deki operasyonlar yeni alanlara doğru genişletiliyor

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze sınırında yaptığı açıklamada, "Son iki günde son bir ay içinde faaliyet göstermediğimiz yerlerde de faaliyet gösterdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze sınırındaki askeri bir noktaya yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) geçici ateşkes öncesinde saldırmadığı yerlere saldırdığını ve bu saldırıların şiddetleneceğini söyledi.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre, Savunma Bakanı Gallant, "Son iki günde son bir ay içinde faaliyet göstermediğimiz yerlerde de faaliyet gösterdik ve bu artacak" dedi. İsrail ordusunun operasyonlarını yeni bölgelere doğru genişlettiğine işaret eden Gallant, "Bunu daha önce savaştığımız koşullardan daha farklı koşullara sahip bir bölgenin kendine mahsus koşullarına adaptasyon sağlayarak yapmalıyız" ifadelerini kullandı. 

ORDU SÖZCÜSÜ: YARDIM TIRLARI GAZZE'YE GİRDİ

IDF sözcülerinden Peter Lerner de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insani yardım taşıyan tırların bugün Gazze Şeridi'ne girdiğini açıkladı. Lerner, "Gün boyunca, onlarca tır İsrail tarafında güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Gazze'ye geldi" dedi.

55 TIR GAZZE ŞERİDİ'NE GİRİŞ YAPTI

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin de Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'ndan insanı yardım taşıyan 55 tırın Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını doğruladı. Filistin Kızılayı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise insani yardım taşıyan 50 tırın Refah Sınır Kapısı'nda Mısır Kızılayı'ndan teslim alındığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Açıklamada, tırlarda gıda, içme suyu, tıbbi malzeme ve ilaçların olduğu bilgisi verildi.