İsrail, Han Yunus'ta ilan dağıttı: Önce 'güney', şimdi de 'batı' diyorlar

'Güvenli' bölge olarak ilan ettiği Han Yunus'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bu sefer Filistinlilerin 'batıya gitmesini' istedi. İlanda, "İkamet ettiğiniz yerleri derhal boşaltın" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, bombardımanın sürdüğü Gazze’de Filistinlilerin zorla göç ettirildiği Han Yunus kentinde ilan dağıttı. 'Güvenli' olduğunu söylediği Han Yunus'ta saldırıları devam ettiren İsrail, şimdi de Filistinlilerin 'batıya' gitmesini istedi. Filistinlilerin Han Yunus'tan tahliyesini isteyen ordu, bu bölgede 'askeri operasyonun' yakın olduğuna işaret etti. 

El-Karara, Huzaa, Beni Suheyla ve Absan mahalleleri için tahliye ültimatomu veren ordu açıklamasında, "Güvenliğiniz için ikamet ettiğiniz yerleri derhal boşaltmanız ve barınaklara gitmeniz gerekiyor" denildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyine geçmeleri yönünde çağrıda bulunduğu sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Han Yunus kenti gibi, Gazze'nin güneyde bulunan birçok kent savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu atışlarıyla vuruluyor. 

GANTZ 'HÜKÜMET BAŞKANLARINA DA ULAŞACAĞIZ' DEMİŞTİ

Şifa Hastanesi'ne düzenlenen baskının ardından İsrail'e yönelik eleştiriler yükselirken, bu eleştirileri yanıtlayan Eski Savunma Bakanı ve 7 Ekim'den sonra kurulan Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, 'hiçbir yerin dokunulmaz olmadığını' ima etmişti. Gantz, dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Gazze'de ve dünyanın her yerinde, çocuk katillerinin kökünün kazınması için yerin üstünde ve altında nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz. Hükümetin merkezlerine ulaştığımız gibi, hükümet başkanlarına da ulaşacağız." (DIŞ HABERLER)